Convocada una vaga indefinida de recollida de brossa que afectaria una vintena de municipis del Penedès

0
475

El comitè d’empresa de FCC Medio Ambiente, empresa que s’encarrega de la recollida de brossa urbana (rebuig i selectiva) de 23 de municipis del Penedès, ha emès un comunicat aquest dilluns al migdia anunciant la convocatòria de vaga indefinida a partir de l’11 d’abril a les cinc de la matinada.

FCC és l’empresa que presta el servei de recollida de residus la Mancomunitat Penedès-Garraf, ens a través del qual bona part dels municipis de l’Alt Penedès i Garraf tenen mancomunada la recollida i gestió dels residus urbans sòlids.

Des del comitè d’empresa es denuncia que des de fa més de dos mesos s’està intentant negociar l’actualització del conveni laboral amb FCC, però que l’empresa no s’hi avé. Tot i que no s’han volgut especificar, les reivindicacions dels treballadors tenen a veure amb l’antiguitat i les condicions de jubilació, l’actualització de salaris i el fet que els diumenges siguin considerats dies laborables i no festius.

La setmana passada representants de l’empresa i treballadors van citar-se davant la Generalitat i com que no van arribar a cap acord, van comunicar oficialment la intenció d’anar a vaga a partir de l’11 d’abril. En total, estan cridats a vaga una 80 de treballadors i treballadores i, malgrat que no s’han fixat encara els serveis mínims, els treballadors han avançat que la vaga no afectarà ni la recollida a hospitals ni a residències.

 

FER UN COMENTARI