Una veïna de Cunit, Jennifer Sánchez, ha convocat una manifestació per reclamar solucions al pas de la C31 pel municipi pel proper dissabte 29 de febrer. En aquesta convocatòria s’hi ha sumat l’Ajuntament, que ha fet una crida als veïns perquè s’hi sumin.

Els veïns i el consistori estan tips dels atropellaments que tenen lloc en aquesta via que travessa el poble de cap a cap. I és que per aquest tram de carretera de 2,5 quilòmetres hi passen entre 17.000 i 20.000 vehicles diaris i només l’any passat es van produir 19 atropellaments. És per això que els veïns demanen que s’instal·lin reductors de velocitat i s’il·lumini més bé tota la via.

L’any 2017 la Generalitat va anunciar que actuaria en aquest tram de la C-31 per incorporar-hi mesures que augmentessin la seguretat dels vianants. Les obres havien de començar l’any passat i, segons l’alcaldessa, Dolors Carreras “el projecte està actualment a l’Ajuntament en fase d’exposició pública i pendent que la Generalitat el liciti”. El projecte contempla reduir l’amplada dels carrils perquè així els vehicles minvin la velocitat, millorar la il·luminació dels passos zebra, construir una nova rotonda al carrer Montblanc i millorar els encreuaments amb els carrers de l’Ebre i de les Sorres i amb el carrer de les Figueres i l’avinguda Diagonal.

La instigadora de la manifestació, Jennifer Sánchez, afirmava en la roda de premsa de la convocatòria que “farem les manifestacions que calguin. Volem una C31 segura, esperem que el dia 29 siguem molts cunitencs els que fem la marxa”. L’alcaldessa, per la seva banda, justificava l’adhesió del consistori al·legant que “com a ajuntament ens preocupa molt la seguretat dels nostres veïns i veïnes”.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Casañas, apuntava que més enllà de demanar millores a la C31, calia treballar i fer pressió perquè la C32 fos gratuïta i es pogués desviar el trànsit cap aquest via: “Comptem amb les sinergies del Pacte del Penedès Marítim perquè aquesta és una problemàtica comú als municipis veïns. La descongestió de la C31 passa pel desviament del trànsit a la C32, evidentment bonificat”.

El punt de trobada de la manifestació serà a dos quarts d’onze del matí al límit de la C31 amb Segur de Calafell i la marxa començarà a les onze. Els manifestants recorreran tota la via en direcció a Cubelles i a les dotze arribaran a la plaça de la Vila on es farà la lectura del manifest.

FER UN COMENTARI