Tot i que tradicionalment les Fires de Maig han estat un aparador on presentar novetats i establir contactes amb clients, els últims anys ha crescut el nombre de visitants que aprofiten l’esdeveniment per efectuar compres in-situ. De fet, el públic que hi assisteix amb predisposició de compra ha passat del 10% al 24%, un fenomen que els expositors associen a les ofertes que s’hi presenten i a la professionalització que han assolit els expositors.

Aquesta és una de les dades que s’extreuen de l’enquesta realitzada als visitants de la fira, els resultats de la qual s’han donat a conèixer aquest dilluns. “Si es té en compte que aquest 2017, les Fires han rebut un total de 46.179 visitants, significa que hi ha unes 10.000 persones amb ganes de comprar. Això és una barbaritat”, ha destacat l’alcalde Pere Regull.

Un dels indicadors que palesa aquesta realitat és la venda de cotxes, enguany un total de 160, una xifra que representa un nou rècord històric. Antoni Jounou, membre de la comissió de fires, ho atribueix a la gran varietat que ofereix el sector de l’automoció i a les dates en què té lloc la fira: “aquí hi tenim totes les marques i, a més, coincideix en un moment en què totes elles presenten les seves novetats”.

Entre un i cinc estands

Segons l’enquesta efectuada, un 80% dels visitants són de Vilafranca i comarca i un 63% afirma haver interactuat amb una mitjana d’entre 1 i 5 estands. Els assistents han valorat la fira amb un 8 sobre 10 i un 98% ha manifestat la seva intenció de tornar-hi en futures edicions.

També els expositors han valorat positivament la fira, posant-li una nota mitjana de 7. De fet, un 83% ja ha anunciat la seva intenció de repetir l’any vinent. “Dades com aquesta demostren que els expositors es veuen recompensats amb guanys econòmics”, ha destacat Pere Regull, que ha insistit que l’objectiu de les fires “és que el sector econòmic es bellugui, ja sigui amb vendes immediates a la mateixa fira o amb contactes que es materialitzaran més endavant.”

FER UN COMENTARI