Crida al voluntariat per un Gran Recapte de rècord

0
1144

El 25 i 26 de novembre, divendres i dissabtes, tindrà lloc arreu de Catalunya una nova edició del Gran Recapte. És per això que les entitats convocants (els quatre bancs d’aliments del país) fan una crida al voluntariat perquè s’inscrigui i col·labori en l’organització d’aquesta campanya massiva de recollida d’aliments.

L’objectiu del Gran Recapte és abastir durant tres mesos els punts de distribució d’aliments que hi ha escampats per Catalunya. Per aquest motiu es demana a tots els participants que aportin, en la mesura del possible, aliments nutritius de llarga durada, com per exemple, oli, llet i conserves de peix i verdura. A més, la campanya pretén també sensibilitzar i mobilitzar la població per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país arran de l’esclat de la crisi.

A la passada edició del Gran Recapte es van aconseguir 4.642 tones d’aliments bàsics en gairebé 2.500 punts habilitats a 370 municipis i gràcies a la col·laboració de més de 25.000 voluntaris. Per aquest any des del Banc d’Aliments es calcula que caldran 27.500 voluntaris, d’aquí que es faci la crida a la participació.

A l’Alt Penedès l’any passat es van recaptar 57.722 kg d’aliments bàsics en 29 punts habilitats de 14 cadenes alimentàries escampades per diversos municipis de la comarca i es va comptar amb la col·laboració de més de 380 voluntaris. Tots els queviures que es van aconseguir es van entregar a les quatre entitats col·laboradores del Banc d’Aliments a la comarca i que plegades atenen a 2.780 persones mensualment.

FER UN COMENTARI