Cultivem 15 hectàrees a les Terres de l’Ebre per oferir-te els millors porros

0
125
Contingut patrocinat per

El porro pertany al gènere Allium i una de les característiques principals d’aquesta hortalissa, tan versàtil i deliciosa, és que forma bulbs subterranis a la tija. A continuació t’expliquem on cultivem els nostres porros, quines tècniques de cultiu utilitzem i com els collim.

15 hectàrees a les Terres de l’Ebre

Actualment, a Ametller Origen tenim camps de porros a les Terres de l’Ebre, en un total de 15 hectàrees. Els porros que ara comencem a collir, els vam plantar a l’estiu, entre finals de juny, juliol i agost, i els collirem fins ben entrada la primavera, entre mitjans i finals de maig i fins a principis de juny.

Calcem els porros i els collim amb màquines

A mesura que els porros van creixent, els calcem un cop a la setmana, és a dir, els cobrim de terra amb l’objectiu que creixin rectes i llargs i tinguin més part blanca. Aquesta tècnica és la mateixa que s’usa en el cas dels calçots perquè s’allarguin.

Pel que fa al rec, utilitzem la tècnica gota a gota i a l’hora de collir-los ho fem amb una màquina, a diferència d’altres fruites i hortalisses que ho fem manualment. El principal motiu pel qual arrenquem els porros amb l’ajuda d’una màquina és que estan calçats per uns 20 centímetres de terra i, manualment, és molt complicat. Un cop la màquina els ha
arrencat, els porros passen per una cinta automàtica i els hi anem traient la terra.

Posteriorment, els encaixem i els triem manualment, és a dir, en traiem les fulles seques i retallem una mica les fulles verdes per enviar-los, en menys de 24 hores, a les nostres botigues.

FER UN COMENTARI