Cultivem una varietat única de tomàquet cherry

0
322
Contingut patrocinat per

El tomàquet cherry és una de les varietats més consumides de tomàquet; pel seu sabor, les seves propietats i també la seva versatilitat a la cuina. Tot i que és una verdura que pots trobar durant tot l’any a les nostres botigues, és durant els mesos calorosos quan es troben en la seva màxima esplendor. Vols saber com els cultivem i els secrets que fan que els nostres cherrys siguin els més bons. Te’ls expliquem a continuació.

Escollim entre cent varietats per oferir-te la més bona de totes

Actualment, tenim tomàquets cherrys plantats a les nostres finques del Maresme, concretament a les poblacions de Mataró i a Cabrera de Mar, així com a Andalusia, concretament a Almeria. La varietat que cultivem és pròpia, és a dir, hem escollit entre més de 100 varietats per oferir-te el millor tomàquet cherry: més dolç que la resta, de pell molt fina i amb una qualitat a la boca excel·lent.

Cultivats dins d’hivernacles i collits amb el peduncle

Un dels nostres secrets és que cultivem els cherrys protegits en hivernacles. Això ho fem perquè, tal com expliquen els nostres pagesos, de la mateixa manera que els humans ens protegim amb un paraigua quan plou o ens posem crema pels rajos solars, els tomàquets s’han de protegir de les pluges o les pedregades, del fred extrem i la calor o de les possibles plagues. D’aquesta manera, estan protegits i els poden cultivar molt millor, revisant diàriament la terra i el reg per saber quan necessiten més aigua i per veure com evoluciona l’hortalissa.

D’altra banda, la tomaquera és una planta que cultivem cap amunt, és a dir, subjecte en canyes. Quan la planta comença a desenvolupar-se, l’enasprem perquè els tomàquets tinguin l’espai suficient per créixer i no es trenqui la planta. A l’hora de collir-los, els nostres pagesos sempre ho fan quan els tomàquets estan en el seu punt òptim de maduració i ho fan de dues maneres: d’un en un i sempre amb el peduncle o tallen una branca on hi ha diferents tomàquets cherrys. D’aquesta manera, els tomàquets es mantenen més frescos perquè els puguis gaudir en menys de 24 hores directes del camp.

FER UN COMENTARI