La CUP informa la fiscalia sobre presumptes requalificacions “il·legals” a Vilanova

0
1515

La CUP ha presentat aquest dimecres davant la fiscalia documents relacionats amb les obres i la requalificació de terrenys de les caves Jaume Serra (actualment propietat del grup García Carrión) per tal que les investigui. Segons el partit a l’oposició, poden ser objecte de delicte urbanístic i de prevaricació, de l’any 2011 ençà.

El celler va demanar al 2013 una requalificació de terrenys per poder ampliar les instal·lacions i construir tres magatzems soterrats. Prèviament, segons la CUP, l’empresa havia desviat el torrent d’en Parellada “sense la preceptiva llicència municipal”. Com que “l’Ajuntament no va obrir cap expedient sancionador”, el partit considera que va incórrer en un “presumpte cas de prevaricació per omissió”. La CUP també denuncia que el Consistori hauria pogut infringir la llei en atorgar llicència per construir dos dels edificis en uns terrenys que envaïen zones d’afectació i servituds, on legalment no es podia construir, mentre que el tercer dels edificis s’hauria aixecat “presumptament sense llicència municipal” i “tampoc no es va obrir cap expedient sancionador”.

La CUP se sorprèn que durant la tramitació de la modificació del pla general, la Generalitat alertés l’Ajuntament que entre 2009 i 2013 l’empresa hagués realitzat moviments de terres per a l’ampliació de les caves, reconeixent així que els edificis soterrats s’havien construït, i tanmateix tant la Generalitat com l’Ajuntament informessin favorablement de la modificació, sense sanció i legalitzant “una situació presumptament il·legal”.

FER UN COMENTARI