La CUP presentarà en el proper ple una moció per demanar al govern de CiU i ERC que inici un procés participatiu perquè la ciutadania pugui decidir si vol que l’Ajuntament adquireixi l’emblemàtica casa pairal de Can Guineu o si, per contra, considera que s’ha de demanar als tres propietaris (Freixenet, Codorniu i Juvé i Camps) una cessió gratuïta.

La moció arriba després que s’hagi donat a conèixer la intenció del consistori d’adquirir-ne la propietat per 300.000 euros. Una proposta que ha generat diverses opinions contràries. La més destacada és la dels tres exalcaldes, Carles Querol (PSC), Marcel Gabarró (PSC) i Joan Amat (CiU), que consideren que no és de justícia que la ciutadania hagi d’assumir la compra de l’edifici després que els tres propietaris no hi hagin dut a terme cap intervenció de manteniment i hagin permès que es trobi en l’actual estat de degradació.

D’altra banda, els cupaires demanen que si la propietat passa finalment a ser de l’Ajuntament, sigui també la ciutadania la que decideixi a quin ús es destinarà.

FER UN COMENTARI