L’alcaldessa de Sant Sadurní Maria Rosell ha anunciat que el govern local (PDeCAT i ERC) ha arribat a un preacord amb els tres cavistes propietaris de Can Guineu (Freixenet, Codorniu i Juvé i Camps) per adquirir l’antiga casa pairal per un import màxim de 300.000 euros. La venda d’uns terrenys del polígon Can Ferrer II a una empresa que hi instal·larà la seva activitat ha permès a l’Ajuntament disposar de diners suficients per afrontar la compra d’aquest emblemàtic edifici situat al centre de la vila. “Es tracta d’una oportunitat que no podem deixar escapar”, ha destacat Rosell, que ha explicat que aquest preacord es podria signar en breu.

La decisió d’adquirir-ne la propietat arriba després que hagi quedat finalment descartada la possibilitat de traslladar-hi el Consell Regulador del Cava, tal com estava previst inicialment. I és que el Ministeri d’Agricultura, de qui depèn aquest organisme, no està disposat a ubicar ens de la seva titularitat en instal·lacions que no són de la seva propietat.

Tot i que encara no s’ha definit què s’hi farà, l’objectiu és adquirir Can Guineu i, un cop sigui propietat de l’Ajuntament, trucar a les portes d’administracions superiors per disposar del finançament suficient que permeti iniciar-ne la rehabilitació. Cal recordar que les tres cases cavistes van adquirir-ne la propietat el 1988 i que, des d’aleshores, no s’hi ha dut a terme cap actuació rellevant, de manera que l’edifici es troba en un estat de deteriorament avançat que requereix una costosa intervenció.

El grups dels 3 A defensa una cessió gratuïta
L’anunci de la compra-venda de Can Guineu no ha estat ben rebut per tothom. Almenys així ho ha manifestat, a través d’un escrit enviat a totes les formacions municipals, el grup dels auto-anomenats 3 A, els tres alcaldes que van governar a la vila entre 1979 i 2011: Marcel Gabarró (PSC), Carles Querol (PSC) i Joan Amat (CiU). Fa un parell d’anys van decidir unir esforços per iniciar gestions que contribuïssin a desencallar l’atzucac i, després de diverses converses amb totes les parts implicades, celebren que “el tema s’hagi mogut”, però no comparteixen el rumb que ha agafat l’operació. Consideren que els tres cavistes, fidels al compromís inicial de dedicar l’edifici al cava, l’haurien de cedir gratuïtament a l’Ajuntament. “No és just que 29 anys després, sense haver-hi dut a terme cap intervenció, ara siguin els sadurninencs els que hagin d’assumir la compra d’un edifici que, a més, requerirà una inversió molt quantiosa”.

L’oposició a la compra feta pública per part del grup dels 3 A no ha agradat a l’actual alcaldessa Maria Rosell, que ha recriminat als tres exbatlles que “m’exigeixin a mi una cosa que ells no van fer quan governaven”. Rosell ha dit que “no podem obligar ningú a regalar una propietat” i ha defensat la gestió efectuada per l’Ajuntament. “Hem aconseguit un preu de compra inferior a la taxació de la finca”, ha afirmat Rosell, que també ha recordat que l’adquisició dels terrenys on actualment s’ubica el CiC Fassina va costar el doble, 600.000 euros.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI