La CUP de Vilafranca ha denunciat públicament aquest matí “la manca de planificació de les actuacions de l’equip de govern” i el “reiterat incompliment dels compromisos adoptats en plans municipals i mocions aprovades per ple”.

La formació s’ha referit, a tall d’exemple, al Pla d’Acció Cultural, que preveia equipaments com la nova biblioteca, el centre cívic de l’Espirall o l’ampliació de l’Auditori. “El govern no només ha deixat de banda aquests equipaments, sinó que ha finançat altres inversions no previstes en cap programa electoral dels grups que formen l’executiu i que, per tant, la gent no ha votat”, ha denunciat la regidora Laia Santís, que ha insistit en el fet que “aquesta actitud suposa també menysprear el procés de participació ciutadana amb què es va redactar el pla i malbaratar els recursos municipals destinats per exemple en la contractació d’experts.

Santís també ha recordat que des del 2003 el ple ha aprovat més d’un centenar de mocions presentades per la CUP i ha criticat que “la gran majoria no s’han executat”. Mocions tan importants per la formació, com la que reconeix els contractes de masoveria urbana, a través dels quals els propietaris d’immobles buits els lloguen a persones amb recursos limitats a canvi d’un treball de rehabilitació, s’han quedat en el calaix del govern i no s’han arribat a implementar mai.

El regidor Marcel Martínez ha afirmat que “aquests incompliments van en detriment de la democràcia i contribueixen a la desafecció política”. Per revertir la situació, la CUP presentarà en el ple una moció en la qual se sol·licita publicitar a la pàgina web municipal l’estat de compliment dels plans i mocions aprovades, així com també la possibilitat que es debati en el ple de forma ordinària l’estat d’execució de les mateixes. La idea és que, a petició de qualsevol grup de l’oposició, es pugui incloure en el ple un punt de l’ordre del dia on es pugui preguntar i debatre l’estat d’execució de plans i mocions.

FER UN COMENTARI