Davant les incongruències, toca el seny

0
236

Amb tot això de la pandèmia es pot fer un llibre que mostri totes les incongruències que es poden trobar. La nostra societat ja es basa en fonaments que no acaben de quadrar a la majoria de mortals. Només cal veure la Constitució Espanyola del 1978, on hi ha elements, com la monarquia, que van en contra de la resta de principis que tenim en la Carta Magna. Un altre dels punts que ara més que mai s’està veient que no gaudeixen de la puresa i la credibilitat que haurien de tenir és la separació de poders que tenim en aquest país. En el fons són els mateixos partits els que, d’una manera o altra, ho acaben controlant tot una mica des del poder legislatiu a l’executiu, i el més preocupant, que és el judicial, que hauria de ser el més independent de tots, però també està viciat per la política dels grans partits.

En el tema del coronavirus no podia ser la cosa diferent. Si fins fa quatre dies donàvem un cop d’ull a les nostres terrasses i a algunes platges, podíem veure que la distància de seguretat brillava per la seva absència, però a tocar teníem presumptes ballades de sardanes amb el públic assegut en cadires que sí que guardava aquests dos metres entre els diferents seients. No ens adonem que el virus no hi entén, ni de motius ni de justificacions.

Jo crec que davant d’aquesta situació i de tot el que hem viscut hi ha una cosa que al final és la que sempre és la vàlida, que és el seny. Un cop més, davant del que tenim, hem d’actuar amb el cap i nosaltres mateixos decidir quina postura mantenim davant aquesta pandèmia que tenim a la nostra societat.

Trobo molt encertat que la festa major de Vilafranca i tantes altres hagin quedat ajornades perquè és molt difícil discernir el que és i el que no és perillós, a banda de les persones que poden posar en risc la salut d’altres persones. Millor agafar aquests diners i ajudar el poble a tirar endavant, començant pel comerç local i passant també pels creadors que durant aquests mesos no han pogut treballar. Apostem pel demà i deixem que passi la tempesta amb el menor mal possible.

FER UN COMENTARI