Decebut de la Unió de Pagesos

0
106

Estic molt decebut de la Unió de Pagesos. He tingut problemes amb l’Ajuntament del Vendrell per un impost que em va posar al remolc de tractor, de 167 euros. L’advocada em va aconsellar que ho pagués, que teníem quatre anys per reclamar-ho, ella ho va donar al Síndic de Greuges. El Síndic em va donar tota la raó, com no podia ser d’altra manera, i instava a l’Ajuntament del Vendrell que em retornés els diners pagats per mi, més els interessos corresponents. L’Ajuntament s’ha tancat en banda i ja era anar a un judici si només són 167 euros, però són meus ben segur, i aquí potser també hi ha pagesos de primera, de segona i potser de tercera, i segurament jo soc d’aquests últims. “No vull ofendre ningú però penso que es podia fer alguna cosa més”. L’any 1977 vaig anar a la primera tractorada, al “Pont de Ferro” de l’Arboç; una mica més endavant, al primer tall de carretera, entre el Vendrell i Bellvei, i tinc les terres núm. 0 i núm. 1. He anat a moltes manifestacions, l’última el 2017 a l’Av. Maria Cristina de Barcelona. He anat a diverses cloendes d’Unió de Pagesos com a Moià, Vic, Lleida, Tremp, Gandesa, l’Espluga de Francolí, Falset i alguna més. Jo penso que callar no serveix de res, però les coses s’han de fer públiques i clares, i si el 77 haguessin callat potser avui la pagesia encara estaria pitjor. A l’octubre farà 13 anys que em vaig jubilar però continuo pagant la quota fins al juny de 2022, i ja he demanat la baixa. Demano disculpes per si algú es pogués ofendre, però jo ho veig així.

Josep Mallofré “Camat”

El Vendrell

 

FER UN COMENTARI