Decomble es proclama campió de la Volta Penedès

0
203
Els ciclistes Decomble, Savekin i Mahieu al podi. // Ajuntament d’Olèrdola

Després de dos anys de pausa a causa de la crisi sanitària, el Penedès ha tornat a gaudir de les joves promeses del ciclisme que volen fer-se un lloc dins del món professional.

La segona edició de la Volta Ciclista al Penedès, l’única prova per etapes de categoria júnior que es disputa a Catalunya, es va celebrar del 30 de setembre al 2 d’octubre. A l’edició d’aquest 2022, els corredors han hagut de completar quatre etapes, tres en línia i una contrarellotge individual. Més de 300 quilòmetres de recorregut, travessant el Penedès per carreteres estretes i desnivells constants.

Així va anar les quatre etapes de la Volta

La cursa va donar el tret de sortida, el dia 30 de setembre, amb una etapa de 117 quilòmetres, que va començar i va acabar a Moja. A causa d’una incidència horària, però, la prova es va haver d’aturar als 90 quilòmetres i el ciclista francès de La Pomme Marseille, Maxime Decomble, es va proclamar guanyador de la primera etapa i, per tant, líder de la classificació general.

El segon dia de competició, el grup es va traslladar a Sant Sadurní, on es va disputar la crono individual. El recorregut d’aquesta etapa era, de fet, el mateix dels Jocs Olímpics del 1992. Maxime Decomble va tornar a ser el més ràpid i va consolidar el lideratge de la prova.

La tercera etapa va començar a Sant Sadurní i va acabar a l’Arboç. Aquest cop era el corredor rus del Club Ciclista Catalunya-Barcelona, Ilya Savekin, qui es va endur la victòria parcial.

La Volta va acabar amb l’etapa més llarga de la competició. La quarta etapa tenia 126 quilòmetres, entre Sant Martí de Tous i la Múnia. El francès Nicolas García es va endur l’última etapa de la prova. En aquest sentit, la Volta 2022 s’ha tancat amb Maxime Decomble com a guanyador indiscutible de la classificació general, Ilya Savekin en segona posició i el ciclista de La Pomme Marseille, Gregoire Mahieu, a tercer.