Demà al matí està previst que la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya aprovi una proposta de resolució demanant al Ministeri de Foment aturi l’ampliació de la carretera B-40 entre Abrera i Sant Sadurní, és a dir, que retiri el Quart Cinturó del Pla Director Urbanístic de la ròtula d’Abrera. La proposta, presentada pel grup En Comú Podem, rebrà els vots favorables d’ERC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i CUP, per la qual cosa tot sembla indicar que prosperarà. “El Ministerio farà el que el territori decideixi i després de tants anys, podrem celebrar que el Quart Cinturó queda aturat definitivament”, explica Lluïsa Llop.

A banda d’aquesta demanda al Ministerio, el text demana també que es retiri el Quart Cinturó de tots els Plans Directors Urbanístics que el contemplen, com per exemple, el Pla Director Territorial del Penedès.

Els republicans proposen que el trànsit derivat de la ròtula d’Abrera es canalitzi per algun traçat alternatiu com el que proposen des de la plataforma Defensem la Identitat Vinícola del Penedès, impulsada per bona part del sector vitivinícola, i acabi desembocant a l’AP-7 abans d’entrar al Penedès.

FER UN COMENTARI