Desenterrar el silenci

0
326

En primer lloc voldria felicitar-vos per la publicació d’un llarg i bon reportatge “Desenterrar el silenci”. I m’agradaria afegir-hi alguns detalls.

Atesa l’amplitud del reportatge i les diferents fonts consultades, trobo a faltar alguna referència al senyor Josep Mata i al Centre d’Estudis de Subirats (CESUB). La tasca duta a terme pel Josep Mata des de fa una vintena d’anys, entrevistant testimonis de l’època (avui gairebé tots desapareguts) i cercant i descobrint les restes materials de la batalla d’Ordal (L’última defensa de Barcelona), material bèl·lic, restes de nius de metralladores, trinxeres… i darrerament restes humanes, mereixen com a mínim una cita.

Així mateix, el Centre d’Interpretació de l’Última Defensa de Barcelona (CIUDEB), erigit a partir de la seva tasca i gestionat pel CESUB, tampoc no apareix al reportatge. També us heu oblidat que abans que a Olesa, restes humanes de soldats republicans van ser enterrades al cementiri de Sant Pau d’Ordal amb assistència de l’aleshores conseller Raül Romeva.

Serveixi aquesta carta per completar la bona informació que heu publicat i fer justícia a una persona que ha dedicat molt temps a recuperar una part de la història recent de Subirats i d’uns fets que han marcat i continuen marcant la història del nostre país.

Joan M. Girona
CESUB

FER UN COMENTARI