La concessió és per a 15 anys i es calcula que l’empresa farà una inversió total de 16 milions d’euros

El ple municipal de dilluns va aprovar (amb els vots a favor de l’equip de govern, PSC, PP, i les regidores no adscrites Carmen Reina i Ariadna Llorens) la concessió a l’empresa SECE dels serveis d’eficiència energètica de l’enllumenat públic. El contracte s’havia començat a treballar ja el 2014, però ha calgut esperar gairebé 5 anys per tirar-lo endavant.

“És un contracte imprescindible per a la ciutat perquè no només parlem de la renovació del 100% de l’enllumenat públic per un sistema de baix consum, sinó també d’una gestió telemàtica amb importants inversions per il·luminar espais que ara no ho estan, per instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics i per aplicar tecnologies smartcity com el control semafòric”, va destacar el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat Joan Giribet.

L’Ajuntament haurà de pagar cada any a l’empresa concessionària 261.000 euros fixes, a més d’una  quantitat variable amb un topall de 383.000 euros, vinculada a l’estalvi energètic que s’aconsegueixi. Justament per aquesta variable, des del govern s’assegura que l’enllumenat començarà a canviar-se al mes de maig i que en un termini de dos anys preveuen que s’hagi renovat totalment: “A l’empresa l’interessa molt poder començar a generar estalvi perquè així podrà accedir a l’import variable”, anunciava Giribet.

A banda de renovar el 100% de l’enllumenat, l’empresa concessionària invertirà 300.000 euros a il·luminar zones que actualment no ho estan, com el Parc Samà, en el qual es preveu instal·lar llums amb sistema de detecció de moviment. També invertirà 250.000 euros en la implantació de diferents tecnologies smartcity, com per exemple, la xarxa semafòrica.

El govern xifra en 16 milions d’euros la inversió total que farà l’empresa concessionària durant els pròxims 15 anys.

“Actualment el sistema d’enllumenat de Vilanova és poc sostenible, ineficient i car. Ja és hora que tinguem un servei digne, de qualitat i sostenible”, manifestava el regidor.

L’alcaldessa, Neus Lloveras, va congratular-se de l’aprovació de la concessió: “És el contracte més important de tots els que s’han fet en els darrers anys perquè respon a una qüestió estructural de la ciutat” i va destacar que la situació econòmica del consistori, sense capacitat per endeutar-se, ha fet que s’hagi de buscar una nova fórmula: “hem trobat una manera molt innovadora de fer-ho. Som el primer ajuntament del país que hem aprovat un tipus de contracte com aquest amb la nova llei de contractació”, va concloure.

Els grups municipals de la CUP i Som VNG van votar en contra de l’aprovació de la concessió per trobar-la una vinculació massa cara i massa llarga.

FER UN COMENTARI