Dilluns vinent entrarà en funcionament el nou Centre d’Atenció Primària (CAP) Josep Bertran i Miret, situat al passeig de Circumval·lació 86 de Ribes. Un equipament llargament reivindicat que substituirà l’antic centre del carrer Sant Antoni Maria Claret, el qual havia quedat obsolet. El nou ambulatori obrirà portes sis anys després de la data prevista inicialment, ja que la Generalitat en va anunciar la construcció el 2010 amb la previsió de posar-lo en marxa el 2012. Les retallades econòmiques, però, van endarrerir el projecte i la seva construcció, que ha costat més de tres milions d’euros.

Aquesta tarda s'ha fet una visita institucional a l'equipament i una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui conèixer les noves instal·lacions.
Aquesta tarda s’ha fet una visita institucional a l’equipament i una jornada de portes obertes perquè la ciutadania pugui conèixer les noves instal·lacions.

Les noves instal·lacions, molt més àmplies, modernes i confortables, suposen una gran millora en les infraestructures sanitàries del municipi, ja que han estat adaptades tecnològicament a les noves necessitats i adequades al creixement de la població dels últims anys. L’equipament, que compta amb una superfície de 1.713m2, oferirà els serveis de medicina general, pediatria, consulta de salut mental i atenció a la salut sexual i reproductiva. A més, incorporarà nous serveis com el d’odontologia, que evitarà els desplaçaments al CAP de les Roquetes, així com una aula d’educació sanitària que permetrà acollir activitats grupals com sessions de preparació al part, que fins ara s’havien de realitzar a la Masia de Can Puig per falta d’espai.

“Es tracta d’un equipament que dona resposta a les necessitats reals dels ciutadans” va destacar l’alcaldessa Abigail Garrido dimecres en una visita a les noves instal·lacions que va comptar amb la presència del gerent de l’Àmbit Metropolità Sud de la regió sanitària de Barcelona, Joan Puigdollers, i de la directora del sector sanitari de l’Alt Penedès- Garraf, Núria Puig.

Canvi en l’organització

L’obertura del nou ambulatori suposarà un canvi en l’organització de l’atenció primària en el municipi. D’una banda, el nou CAP Josep Bertran i Miret donarà servei a la població de Ribes (amb els nuclis de Puigmoltó, Les Torres, Vallpineda, Can lloses-Can Marcer, Can Pere de la Plana i Mas Alba) i del municipi d’Olivella, i per altra el CAP de Les Roquetes atendrà els veïns de les Roquetes (amb les entitats dels Cards, els Colls, Rocamar, Mas d’en Serra, Torre del Veguer i Vilanoveta) i de la localitat de Canyelles.

FER UN COMENTARI