Dimarts a la tarda El Local de Ribes reobrirà les seves portes després de més de 10 anys tancat. I per celebrar-ho aquest dissabte s’ha organitzat una festa d’inauguració on els protagonistes seran la ciutadania i les entitats. Serà una manera de fer visible la idiosincràsia d’El Local, ja que la seva reobertura ha estat possible gràcies a la pressió popular i en tot el procés de recuperació de l’espai el teixit associatiu i cultural del poble hi ha tingut un pes determinant.
De fet, tal com va destacar l’alcaldessa del municipi “el Local s’ha fet realitat gràcies al diàleg i treball conjunt de l’ajuntament i les entitats del poble”.

Fins ara, les obres han tingut un cost d’uns 350.000 euros i han servit per arranjar l’espai i habilitar diferents sales a la segona planta que serviran per acollir les entitats que ho sol·licitin. Pel que fa a la pista central, de moment hi haurà una companyia de circ que hi tindrà la residència estable.

Està previst que a principis del 2018 es comenci la segona fase de la rehabilitació, que servirà per tancar i insonoritzar la sala central, crear bucs d’assaig al soterrani, obrir una aula d’estudi i construir un bar al mateix nivell del carrer.

Pel que fa a la festa d’inauguració de dissabte, durant tot el dia se succeiran activitats diverses, des de tallers familiars, fins a actuacions musicals passant per una taula rodona sobre Balls de Diables (vegeu pàgines d’Agenda).

FER UN COMENTARI