Dos alumnes de l’Institut Alt Penedès, entre els 47 Premis Extraordinaris de Batxillerat de Catalunya

0
598

Aquesta setmana s’ha fet pública la llista dels alumnes que han obtingut un Premi Extraordinari de Batxillerat corresponent al curs 2020-2021 per part de la Generalitat de Catalunya.

Aquests premis, que s’atorguen cada any des del 1999 a un de cada 1.000 estudiants que finalitzen segon de batxillerat, reconeixen els bons resultats dels alumnes premiats i suposen l’exempció de les taxes universitàries per al primer curs, el cobriment d’un curs gratuït a una escola oficial d’idiomes de Catalunya, la possibilitat de participar als Premis Nacionals de Batxillerat i una estada a un centre de recerca o institució relacionada amb el camp d’interès dels alumnes.

Els participants als premis han de realitzar tres proves per demostrar els seus aprenentatges en expressió, raonament i relació entre els diferents coneixements adquirits, i obtenir un mínim de 34 punts sobre 40 amb els diferents exercicis. Les proves consisteixen en un comentari crític al voltant d’un tema d’actualitat, que puntua sobre 20; un comentari expressat en alguna llengua estrangera que s’hagi cursat (alemany, anglès, francès o italià), que puntua sobre 10, i una prova sobre una matèria de modalitat que hagi escollit el mateix alumne, que aporta fins a 10 punts més.

Dos alumnes de l’Alt Penedès, premiats

Els alumnes de l’Institut Alt Penedès de Vilafranca Pere Mateu Raventós i Miquel Sadurní i Martínez han aconseguit formar part dels 47 premiats del curs 2020-2021.

Pere Mateu, que es va examinar escollint les matemàtiques com a matèria de modalitat, començarà el curs vinent una nova carrera universitària, el Grau en Intel·ligència Artificial de la Universitat Politècnica de Catalunya. Per la seva banda, Miquel Sadurní, que va escollir la tecnologia industrial com a matèria de modalitat als premis, cursarà un doble grau a la Universitat de Barcelona.

FER UN COMENTARI