Dos premis estatals i dues nominacions mundials per al llibre de la història del vi

0
272

L’escriptor penedesenc Santi Borrell ha guanyat el premi Gourmand 2020 pel llibre La vinya i el vi del Penedès. 1850-2018, publicat al mes d’abril. Segons Borrell, “els Gourmand estan considerats com els Òscar dels llibres de gastronomia i de vins”. El llibre ha rebut dos premis: el de millor llibre de l’estat espanyol en la categoria d’història del vi, nominat com a millor llibre del món en aquesta categoria, i el de millor llibre de l’estat nominat com a millor llibre europeu de vi publicat al 2019 .

La vinya i el vi del Penedès competirà amb llibres publicats de tot el món. En la categoria de millor llibre d’història del vi hi ha cinc llibres que podran optar al premi mundial: els publicats a Xile (La Vinya i el Vi en el Con Sud), el Japó (The Story of Japan Wine), França (Vogue the wine) i Mèxic (Els bons vins en la història).

A la categoria de millor llibre europeu de vi, competirà amb deu llibres escollits com els millors llibres publicats en els seus respectius països: Alemanya, Àustria, Itàlia, Croàcia, Suïssa, Romania, Eslovènia, Suècia, Gran Bretanya i un llibre d’Estats Units que parla sobre vins europeus.

FER UN COMENTARI