Dret a tenir una plaça en una escola pública

0
627

Les famílies que no hem entrat a l’escola desitjada pel nostre fill ens han donat fins al dia 1 de juny per ampliar la selecció per a la preinscripció escolar. Quina sorpresa en comprovar que només queden dues opcions disponibles. Dues escoles concertades. Dues escoles religioses.

No tinc res en contra d’elles, al contrari; cadascú és lliure de decidir el que cregui millor pel seu fill/a. Però en el meu cas, no és el que vull pel meu fill.

El que no entenc i no hauria de ser és que no hi hagi suficients places a l’escola pública pels infants de Vilafranca. Com pot ser que unes 25 famílies ens hàgim quedat sense plaça pública? Qui ha fet aquesta previsió? Com pot ser que només quedin disponibles places a escoles concertades i religioses?

No entenc per què no tinc la opció de portar el meu fill a una escola pública i laica, per què no tinc el dret a escollir el tipus d’educació que rebrà el meu fill. És més, per què al meu fill se li exigirà estudiar religió durant els propers vuit anys de la seva vida?

Escollir l’escola és una de les decisions més importants que prenem durant la infància dels nostres fills. L’escola és una etapa crucial per a l’esdevenidor dels infants, ja que és la continuïtat de la família, és la tranquil·litat de saber que està en bones mans, perquè amb ella hi comparteixes valors. Poder facilitar al teu fill/a una bona educació és el dret més valuós a què podem aspirar com a pares.

És per això que reivindico la possibilitat de tenir plaça a l’escola pública i, per tant, de poder escollir un projecte educatiu que s’adigui a la nostra manera de ser i de viure.

Cristina Cardenete Suriol

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI