El 10è Festival Most aterra amb onze dies de vi i cinema al Penedès

0
518

Aquest dimarts el Vinseum, Museu de les Cultures del Vi a Catalunya, ha acollit la presentació del desè Most, el Festival Internacional de Cinema del Vi. El festival, que és l’únic d’Espanya que homenatja el cinema vinícola i un dels de més renom d’Europa en aquesta modalitat, es durà a terme a diversos espais del Penedès del 3 al 13 de juny i finalitzarà al Priorat entre els dies 18 i 20 del mateix mes.

Cinema, premis, gales i vi

La desena edició del Most comptarà amb 41 obres cinematogràfiques elaborades en 9 països diferents: més del 60% de les peces són de producció catalana o espanyola, però també hi ha documentals, espots i ficcions provinents de França, Argentina, els Estats Units, Itàlia, Croàcia, els Països Baixos, Brasil i Portugal. En total, el Most projectarà 994 minuts de metratge dedicats al cinema del vi.

Xavier Fornos, director del Vinseum, explicava que el Festival, que es va haver d’ajornar a últim moment l’any passat a causa de la pandèmia per coronavirus, no seria possible sense la implicació “de moltes institucions i entitats com diversos ajuntaments de l’Alt Penedès i la recent incorporació de l’Ajuntament de Sitges, que ens ajuden a eixamplar horitzons en aquesta vegueria tan viva al voltant de la cultura del vi”.

Al Festival Most d’aquest 2021, a banda del cinema, hi participen les Denominacions d’Origen Penedès, Monsant i Catalunya, i 25 empreses la majoria de les quals són cellers de la zona que aporten productes i espais per les projeccions.

En total, al Penedès hi haurà onze dies de festival cinematogràfic amb més d’una cinquantena d’actes. D’aquests, destaquen la gala inaugural, durant la qual es farà entrega del Premi Honorífic Most 2021 a l’equip Sapiens del vi que lidera Ferran Centelles, sommelier del restaurant El Bulli, i es projectarà Wine Masters: Penedès Spain del director Klaas de Jong (Països Baixos, 2020); i la gala de cloenda, que es durà a terme el 13 de juny i on es lliurarà el Premi Honorífic Most 2021 al cineasta Pere Portabella, també es donaran a conèixer els premis de les seccions Collita 2021 i Brot 2021, i s’estrenarà la darrera pel·llícula d’Agustí Villaronga, El ventre del mar.

A més, aquesta edició també projectarà a la secció Gran Reserva títols reconeguts internacionalment com la iraniana La vida de los demás, de Mohammad Rasoulof; el drama romàntic d’època Ammonite, del director britànic Francis Lee o La mujer del espía, de Kiyoshi Kurosawa. El Most torna a comptar amb el Campus Brot, taller sobre festivals cinematogràfics; i també incorpora una matinal de reflexió al voltant de la comunicació del vi, la projecció d’algunes de les produccions a sis cellers del territori i l’estrena del Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, que acull el film Pelican’s Watch i un tast amb malvasies suburenques i malvasies de Grècia.

Enguany, el jurat de la secció Collita compta amb la perspectiva de la sommelier i fotògrafa Clara Isamat, la filòloga i propietària d’una casa rural Roser Vernet, el viticultor i propietari d’Albet i Noya Josep Maria Albet, el periodista Salvador Llopart i el professor i catedràtic d’història i teoria del cinema Àngel Quintana. En la secció del Brot, el jurat està format pel periodista Josep Maria Bunyol, l’actiu i directora Marta Bayarri i el cineasta Daniel Villanueva.

Tota la programació i informació es pot trobar a la pàgina web del festival, mostfestival.cat.

FER UN COMENTARI