El 15 de novembre hi haurà una concentració de suport al vilafranquí Adrián Sas

0
1013
Al centre, Adrián Sas, pel qual la Fiscalia demana 7 anys de presó i la Generalitat 5,5.

El dimarts 17 de novembre es durà a terme el judici contra l’Adrián Sas, un jove vilafranquí acusat de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions durant les protestes primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre a Barcelona. L’acusació, per part de la Fiscalia i la Generalitat, demana entre 5,5 i 7 anys de presó pel jove.

La detenció de l’Adrián va generar una xarxa de suport impulsada pels seus amics i familiars i que s’acull sota la plataforma Sas Absolució. A més, l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar amb el suport de tots els grups -a excepció de Ciutadans- demanar a la Generalitat que es retiri com a part acusatòria per aquest judici.

L’onze de desembre del 2018

Dos mesos més tard de l’aniversari del referèndum, l’11 de desembre, l’Adrián i el seu pare passejaven pel carrer quan set policies se’ls van llençar a sobre. Com explicava el jove, els agents de Mossos el van reduir i se’l van endur, mentre el seu pare “els suplicava que ja m’acompanyaria ell”. Un cop a la comissaria es va quedar sol a una cel·la, sense saber per què l’havien detingut. L’endemà el van traslladar als jutjats acompanyat per furgons i antidisturbis.

La plataforma denuncia que el jove mai va rebre cap notificació per presentar-se a comissaria, sinó que els agents ja van actuar directament de manera desproporcionada. De fet, la plataforma Sas Absolució subratlla que pels volts de la data de detenció del vilafranquí, “el context social i polític a Catalunya es caracteritzava per una desmesurada intensitat repressiva per part de l’estat espanyol, que amenaçava les institucions, els drets fonamentals i les aspiracions nacionals de Catalunya”.

Des de Sas Absolució, plataforma present a Twitter, Facebook i Instagram, han creat un vídeo on l’actriu Júlia Morella exposa el cas del jove, i demanen el suport de tota la ciutadania a la concentració que es farà el diumenge 15 de novembre a Vilafranca per protestar davant l’imminent judici a l’Adrián.

FER UN COMENTARI