El president de l’Acadèmia de Tastavins, Joan Tarrada, deixarà de ser-ho el 26 de juliol. Per aquell dia s’han convocat eleccions a la presidència i el que durant dotze anys ha estat al capdavant de l’entitat ha anunciat que no optarà a la renovació. De fet, Tarrada ja fa dos anys que va fer pública la seva decisió però, com ha reconegut, “trobar successor, costa”.

Fins al dia 12 de juny poden presentar la seva candidatura a la presidència tots els socis que tinguin una antiguitat de dos anys i comptin amb l’aval de trenta socis. Un cop validades les candidatures començarà la campanya i el dia 26 es celebraran les eleccions al Centre Agrícol. Si hi ha més d’una candidatura, la jornada electoral s’allargarà tot el dia, mentre que si només n’hi ha una en l’Assemblea que es farà al vespre es farà efectiu el relleu. Segons ha anunciat Tarrada, diferents membres “joves” de la junta estan treballant per presentar un candidat i desconeix si algun altre soci voldrà optar a la presidència.

Tarrada haurà estat president dels Tastavins durant dotze anys. “He gaudit molt al capdavant de l’Acadèmia, hem treballat de valent, però hem aconseguit fites que mai ens haguéssim imaginat” ha explicat. Justament, entre els grans projectes assolits al llarg de la seva presidència, ha destacat el Vijazz o els diferents concursos de tast. “Fa dotze anys en el sector de la restauració de la província de Barcelona se servia un 38% de vi català; avui aquesta xifra ha augmentat al 60% i vull pensar que la feina dels Tastavins hi ha col·laborat.

L’Acadèmia de Tastavins compta amb uns 320 socis i actualment té un pressupost anual d’uns 740.000 euros. Fa dotze anys el pressupost no superava els 32.000 euros. “Gestionar aquesta dimensió de diners vol dir destinar-hi una gran quantitat d’hores i una gran responsabilitat” ha subratllat Andreu Batlle, membre de la Junta.

El fet que les eleccions es facin a finals de juliol no és casual. El Vijazz, amb més de 300.000 euros de pressupost, és un dels grans esdeveniments que organitza l’Acadèmia i la voluntat de la junta és que tots els candidats puguin acompanyar l’actual president en tots els detalls de l’organització d’aquest esdeveniment.

FER UN COMENTARI