El 3 de 10, el 3 de 9 amb agulla i el 4 de 9 i el pilar de 8, objectius dels verds per Sant Fèlix

0
1244
Toni Bach (cap de colla dels Castellers de Vilafranca) i Joan Badell (president).

El cap de colla dels Castellers de Vilafranca Toni Bach ha fet públic explícitament els objectius de la colla per la diada de Sant Fèlix i també pels dies previs. El 30 d’agost els verds s’han fixat, com sempre, un cartell de màxims, que contempla el 3 de 10 amb folre i manilles, el 3 de 9 amb folre i agulla, el 4 de 9 sense folre i el pilar de 8 amb folre i manilles.

El 3 de 10 fa tres anys que arriba al 30 d’agost havent estat ja descarregat, a Vilanova i/o l’Arboç, i enguany que l’han carregat a Vilanova, els de la camisa verda fan una crida als membres de la colla a desplaçar-se en massa a l’Arboç per tirar-l’hi diumenge. Fins a la diada de Vilanova, els verds es decantaven pel 4 de 9 amb folre i agulla com a preferència, però ateses les dificultats que mostra el 4 de 9 folrat enguany, ara creuen que tenen més a l’abast el 3 de 9 amb agulla, i no descarten avançar-lo dissabte al Catllar, on també han anunciat l’intent de torre de 9 amb folre i manilles, que seria la quarta de l’any. Quant als castells nets, la torre de 8 està més tendra ja que s’ha renovat força, mentre que el 4 de 9 hi té més possibilitats. I el pilar de 8 serà l’estrena a plaça de la nova alineació, que està donant molt bon resultat amb el pilar de 6 i el de 7 amb folre, malgrat la caiguda (carregat) de la Bisbal.

Per preparar aquests castells, la colla fa una crida a assistir a l’assaig d’aquest divendres (en què prèviament es farà el segon acte de lliurament de camises de l’any) i, sobretot, el de dimarts a la plaça de la Vila, a continuació del qual es farà a Cal Figarot un ball de gralles. El dia 28 a la tarda, com és habitual, es farà el bateig casteller dels fills de castellers i socis de la colla nascuts el darrer any i berenar de veterans, al local de la colla.

Pel que fa a l’actuació de la festa major dels petits de l’1 de setembre, a la primera i segona rondes actuaran les tres colles de Vilafranca alhora (Castellers, Jove i Xicots) i, tot seguit, ho faran les tres colles convidades alhora (Capgrossos de Mataró, Jove de Sitges i Xiquets del Serrallo) i en tercera ronda hi haurà castells conjunts, cada colla local amb la seva colla convidada: verds-Capgrossos, vermells-Sitges i blaucels-Serrallo.

FER UN COMENTARI