El 30 de gener Vilafranca celebrarà, després del parèntesi de l’any passat, una nova edició de la 10K. Ho farà “de la manera més normalitzada possible, però tenint en compte que estem en temps de covid i ens haurem d’adaptar”, anunciava la regidora d’Esports, Anna Doblas.

Aquestes adaptacions tenen a veure, sobretot, amb la gestió de les inscripcions i la recollida de dorsals i el nombre d’inscrits. Així, enguany el topall de corredors es fixa en els 1.200 (el 2020 van ser 1.500) que poden inscriure’s exclusivament en línia des de dimecres i es prescindeix de la fira del corredor. Per tant, els dorsals s’hauran de recollir al Complex Aquàtic en el seu horari habitual, el mateix dia de la cursa o bé sol·licitar  rebre’l a casa (per 3 euros).

La sortida de la cursa serà a les onze del matí i el circuit serà l’habitual, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, amb dos punts d’habituallament, un a la meitat del recorregut i l’altre a l’arribada. Com que no hi haurà fira del corredor, la samarreta commemorativa de la 10 K es recollirà al final de la prova. També hi haurà llebres per a qui vulgui assolir un temps concret.

Els Fondistes Penedès, coorganitzadors de la prova juntament amb l’Ajuntament de Vilafranca, es mostren satisfets de poder tornar a celebrar la cursa i anuncien que garantiran que el circuit estigui en condicions òptimes “per aportar tranquil·litat al corredor”.

Per aconseguir que la cursa continuï sent exigent, hi haurà premis en metàl·lic per a qui baixi de la marca de 29’32” registrada per Castillejos l’any 2018 i els 34’11” de Marta Galimany el 2019. També hi haurà premi de 500 euros per als homes que baixin dels 31 minuts i de 200 per a les dones que facin marca per sota dels 37’.

La Mini K
Una hora abans de la sortida de la 10 K se celebrarà la cursa infantil i familiar Mini K, organitzada per l’equip de pediatria de l’Alt Penedès i el programa Infadimed. El límit d’inscripcions s’ha fixat en 1.000 persones i per participar-hi cal inscriure’s virtualment fins al 20 de gener. En aquest cas la recollida de samarretes caldrà fer-la els dos dies previs a la cursa, divendres i dissabte, al Claustre de Sant Francesc. En aquest mateix espai, per amenitzar l’espera s’organitzaran tallers sobre alimentació i salut.

Com cada any, la Mini K té un vessant solidari, ja que, destina els dos euros de la inscripció a una entitat social. Enguany la beneficiària és l’Associació Autisme amb Futur, que destinarà els diners a dotar de pictogrames el CAP Nord de Vilafranca.

FER UN COMENTARI