El 4t Cinturó ja no travessarà el Penedès

0
514
CONSELL COMARCAL DE L'ALT PENEDÈS

Aquesta setmana el Ministeri de Transports ha comunicat al territori que descarta el traçat del 4t Cinturó per la plana del Penedès, i també ha anunciat la construcció d’un quart carril a l’AP-7 entre el Vendrell i el Papiol, i la connexió de la sortida Vilafranca centre en direcció Tarragona.

Xavier Flores, secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, exposava que des que va finalitzar la concessió de les autopistes i es van eliminar els peatges, el tràfic de vehicles s’ha incrementat en un 15% i el de vehicles pesants s’ha incrementat entre un 50% a l’AP-7 i en un 100% a l’AP-2. Així, el trànsit a l’AP-7 és molt dens, i per això el Ministeri licitarà durant el 2022 la redacció del projecte i l’estudi informatiu per construir un quart carril de 3,5 m d’amplada, en ambdós sentits, entre el Vendrell i el Papiol. També es construiran sortides al Vendrell i a Banyeres i la sortida de Vilafranca centre s’adaptarà perquè pugui funcionar en direcció Tarragona. El secretari afegia que durant el 2022 es licitaran la redacció del projecte i l’estudi informatiu de la connexió de l’AP-7 amb les autovies A-2 Lleida-Barcelona i B-40 Abrera-Terrassa. Aquesta connexió es farà passant pel Baix Llobregat, de manera que es descarta diagonalitzar el traçat, travessar la plana del Penedès i passar per Barcelona. La inversió per construir aquestes infraestructures serà de 200 MEUR aproximadament i el manteniment anirà a càrrec del Ministeri de Transports.

Ricard Font, secretari general del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, apuntava que la connexió de l’AP-7 al Baix Llobregat “farà que la Generalitat pugui aprovar el Pla Territorial Parcial del Penedès amb un consens molt més gran”. Per la seva banda, el delegat territorial David Alquézar comentava que “el consens entorn del traçat del 4t Cinturó generarà sentiment de territori i permetrà preservar el paisatge vitivinícola”.

Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, agraïa l’esforç dels agents del territori i qualificava el moment de conèixer la notícia com un instant “històric per al Penedès”.

FER UN COMENTARI