El 5 d’octubre se celebrarà el primer Jazz & Blues La Daurada Festival

0
489

Aquest migdia els jardins de la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova, han acollit la presentació del primer festival Jazz & Blues La Daurada, que se celebrarà el pròxim 5 d’octubre en aquest espai d’oci de referència. El certamen s’allargarà més de dotze hores i pels dos escenaris (terrassa i pista central) hi tocaran més de cent músics.

El festival es dividirà en dues parts, una jornada diürna d’onze del matí a set de la tarda que tindrà lloc a la Terrassa de La Daurada, i una secció nocturna a la pista central que començarà a les vuit del vespre i s’allargarà fins a les tres de la matinada.

L’emplaçament de la presentació ddel certam , a la seu del Consell Comarcal del Garraf, no ha estat casual, ja que com han donat a conèixer Orlando Palacios, director de Comunicació i esdeveniments de La Daurada “volem donar al festival una dimensió supracomarcal, que potenciï artistes de la comarca i de tota la vegueria Penedès, sense renunciar a portar artistes de primer nivell del panorama nacional”.

Aquest caràcter supracomarcal s’aconsegueix amb les actuacions de diferents escoles de música de la vegueria. D’aquesta manera, al llarg del matí oferiran concerts grups e combo de les escoles de música Freqüències de Vilanova, l’Escola Municipal Maria Dolors Calvet de Vilafranca, l’escola Músics del Vendrell i l’escola Amacat de Masquefa. En aquest mateix escenari al migdia Vicens Martín, un dels múiscs de jazz més reconeguts del país, oferirà una masterclass.  Completarà la programació en aquest emplaçament tres concerts més: la formació vilanovina Dino Quartet i La Paquito Blues Band que presentarà el seu tercer disc.

Al vespre l’activitat del Blues & Jazz La Daurada Festival es traslladarà a la pista central. “És excepcional que en un únic festival hi actuiin dues big bands, i nosaltres les tindrem”, anunciava Dani Pérez, codirector artístic del festival. I és que a les nou pujarà a l’escenari la Big Band Escola de Músics del Vendrell, formada per vint-i-dos músics, i amb la cantant madrilenya Susana Sheiman com a convidada. Sheiman és una de les veus més personals i aclamades del jazz a la península. En acabar li prendrà el relleu Ivan Kovacevic & Barcelona Big Blues Band que per a l’ocasió s’acompanyarà de Big Dani Pérez, Myriam Swanson, Lluís Coloma i Agustí Burriel. El festival acabarà amb una sessió a càrrec de Dj Tedi KGB.

La importància del planter

Isidre Melendres, l’altre director del festival, destaca l’esforç que des de l’organització es fa per la docència: “una part molt important del certamen és poder oferir un espai al planter de la vegueria. Hem volgut fer una aposta pel talent local amb l’objectiu que el públic, i molt especialment la gent més jove, apreciï aquest tipus de música d’arrel, que és l’origen de la música moderna actual”, destacava.

Orlando Palacios, director de Comunicació de La Daurada, ha assenyalat que la intenció dels organitzadors és que el festival tingui continuïtat: “hem volgut ampliar l’abast dels gèneres musicals i l’oferta d’oci i ho hem fet aquest any, coincidint amb el 90è aniversari de l’arribada del jazz a Catalunya”. Palacios ha explicat també que La Daurada ha estat finalista enguany dels premis que atorgan els programadors culturals del país a les millors sales que programen durant tot l’any. En aquesta línia, Abigail Garrido, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ha reivindicat La Daurada com un espai de cultura i ha posat en valor l’aposta pel talent local que fa el festival.

Entrades ja a la venda

Les entrades per al festival ja estan a la venda a la web de La Daurada per 15 euros (entrada Terrassa), 30 euros (entrada Terrassa i pista central) i 70 euros (accés terrassa, entrada vip llotja i sopar al restaurant).

FER UN COMENTARI