El 7è Mitjó riudebitllenc combinarà titelles i dansa

0
1653
Marc Sadurní (artista), Josep Torrents (regidor), Laia Monteagudo, Magda Aliana i Dani Sáez (de l’organització), a la presentació del festival.

Del 20 al 22 de juliol tindrà lloc la setena edició del Mitjó, el festival de titelles riudebitllenc, que en set anys ha passat de començar amb una sabata i una espardenya, amb molta improvisació i un amateurisme total, a professionalitzar-se i arribar a un pressupost de 20.000 euros (amb suport de l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació de Barcelona). La filosofia, no obstant, segueix essent la mateixa: portar a Sant Pere de Riudebitlles espectacles de titelles de qualitat, de petit format i destinats a tot tipus de públics, i fer-ho en els escenaris repartits per tot el poble. Cada any s’hi ha convidat una disciplina diferent de les arts escèniques, que enguany serà la dansa. Un any més es farà el concurs de balcons i finestres decorades amb mitjons, amb votació mitjançant les xarxes socials.

A llarg de tres dies es faran al poble 21 activitats: nou espectacles de titelles o dansa (n’hi ha un que combina les dues disciplines), quatre tallers, un concert, una performance, una exposició, un recital poètic, un concert, etc.

Enguany tot començarà a partir de les 6 de la tarda (evitant així la calor dissuasiva dels migdies de juliol), amb els actes familiars a la tarda i els destinats a públic adult a la nit. En destaquen l’espectacle Mr. Barti, del txec Alex Mihailovskil, que empra titelles de 40 fils, i el llorejat Vida, de l’aragonès Javier Aranda, que treballa amb les mans.

Al cartell de 2018, obra de Marc Sadurní, s’hi poden veure les lletres de la paraula mitjó en forma de titella, sobre un còmic que escenifica tot el poble.

FER UN COMENTARI