El Baix Penedès al programa “7 comarques”

0
93

La setmana passada va sortir una notícia molt esperada al Baix Penedès. El programa del foment de l’ocupació i la formació “7 comarques”, que impulsa el Servei Ocupació de Catalunya (SOC), inclourà la nostra comarca en les seves actuacions.

El programa de les set comarques era un projecte específic del SOC. Té el propòsit d’afavorir la vertebració del territori, compensar les desigualtats i potenciar el desenvolupament de les zones amb menys dinamisme econòmic o especialment despoblades del territori català

És una bona i gran notícia per al Baix Penedès, i una de les demandes que el Consell d’Alcaldes i Alcaldesses del Baix Penedès va posar al document base del “Baix Penedès existeix”.

Recordo el 2014, quan un grup d’alcaldes i regidors vam anar al SOC a reclamar que el Baix Penedès, essent la comarca amb més atur i més castigada per la crisi, entrés al programa. Denunciàvem amb dades la situació comarcal i també reclamàvem l’atenció del SOC, que reiteradament ens negava l’accés a aquest programa.

Han hagut de passar vuit anys perquè el SOC ens fes cas. La perseverança, i la unitat d’acció, han fet efecte. Continuarem reclamant el que és nostre, la gent del Baix Penedès s’ho mereix.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI