El Baix Penedès existeix

0
190

Dilluns passat va ser un dia històric. Per primer cop els catorze alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès vam anar a Barcelona a protestar davant del Palau de la Generalitat. Una protesta amb un lema clar i precís: el Baix Penedès existeix.

Una trobada de tots els alcaldes i les alcaldesses, una unitat institucional que no s’havia aconseguit fins al dia d’avui, una unitat que reflecteix un conjunt d’objectius compartits, més enllà de partits polítics, en què el benestar i el progrés del territori aixopluga alcaldes de diferents formacions polítiques.

Vam anar a Barcelona per denunciar els greuges de la nostra comarca, la manca d’inversió del Govern de la Generalitat dels darrers anys, ja n’hi ha prou. Vam anar a Barcelona per exigir un compromís del Govern i del Parlament del país cap al Baix Penedès. No podrem acceptar uns altres pressupostos del Govern que menystinguin la comarca i que no s’afrontin els reptes de futur del Baix Penedès.

El 2022 ha de ser l’any en què els pressupostos de la Generalitat de Catalunya reverteixin un greuge i una discriminació negativa cap al Baix Penedès. El 2022 ha de ser l’any de la discriminació positiva cap a la nostra comarca, amb l’únic objectiu de recuperar el temps perdut.

Per això ens mobilitzem, i per això volem manifestar ben alt a Barcelona, capital del país i seu dels òrgans de govern de Catalunya, que hi ha un indret de Catalunya que es diu Baix Penedès, i que existeix i que existim. La unitat institucional de la comarca ha d’existir i ha de persistir, ho devem als nostres conciutadans, a tots i totes. Aquest és el primer pas d’un camí que ens ha de portar a recuperar el temps perdut i a fer-nos respectar davant del Govern.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI