El Casal obre portes per capbussar les famílies a la Vilafranca de 1920

0
115
TEATRE CASAL

El divendres 7 i dissabte 8 el Teatre Casal de Vilafranca oferirà una experiència immersiva per petits i grans: la companyia Minimons ha transformat l’espai del teatre de fusta centenari en la Vilafranca de fa cent anys.

En l’espectacle i experiència “El teatre dels records”, el públic assistirà a una representació dels seus records d’infantesa: avis i àvies i pares i mares podran compartir les vivències de quan eren petits amb les seves filles i fills i nets i netes. Marcel Esteve, vicepresident del Casal, explicava que aquest espectacle forma part dels actes de celebració del centenari del teatre, que finalitzen l’agost d’enguany, i que l’objectiu és que les famílies puguin recuperar la memòria dels antics espais comercials de la vila.

Salvador Casals i Marcel Esteve durant el muntatge de “El teatre dels records”. // LA FURA

Per la seva banda, el gerent de l’entitat, Salvador Casals, apuntava que la companyia Minimons “submergirà les famílies en una experiència onírica especialment detallista” i assegurava que amb aquesta iniciativa “hem trobat l’ànima, la reivindicació del llegat del passat i la capacitat de compartir que buscàvem amb tota la programació del centenari”.

Nelson Jara, membre de la companyia Minimons, explicava que les famílies seran les protagonistes de l’espectacle, i que s’endinsaran a una representació dels carrers de la Vilafranca dels anys vint. La intenció de l’espectacle és “construir una ciutat dels records que faci memòria de com era Vilafranca” i Jara afegia que “el més important són els petits detalls, perquè cada objecte és una història”. Aquesta setmana tres membres de la companyia guiaran el públic per aquesta experiència.

Els assistents podran accedir al teatre en grups d’un màxim de 10 persones a partir de les 11h del matí. Els passis tindran una durada de 40 minuts i es concentraran entre les 11 i les 13h i les 16.30 i les 19.30h. A l’inici del recorregut, el personatge del Casal Calaf donarà la benvinguda a les famílies, i seguirament un antiquari llibreter els donarà les pautes perquè coneguin cada detall de botigues de tota la vida de joguines, sastreria, perfums, merceria… L’entrada és gratuïta per a sòcies i socis del Casal, i té un preu de 10 euros per a majors de 10 anys i de 5 euros per a infants fins als 10 anys. Tota la informació es pot trobar a la pàgina web teatrecasal.com.

FER UN COMENTARI