El Cavatast es reformula i canvia la mostra de caves a cel obert per sessions de tast en quatre espais singulars

0
378

Malgrat la covid-19, el 2, 3 i 4 d’octubre a Sant Sadurní hi haurà Cavatast. Serà, però, un esdeveniment especial que poc tindrà a veure amb el que s’ha fet en les vint-i-tres edicions anteriors i totalment adaptat a les mesures de seguretat fixades per la pandèmia.

D’aquesta manera, la mostra de caves i gastronomia a cel obert es reformula i es converteix en setze sessions de tast que tindran lloc al llarg dels tres dies en quatre espais exteriors de quatre caves de Sant Sadurní (Freixenet, Codorníu, Vilarnau i Canals Munné). En total, hi participaran 24 elaboradors de cava que es distribuiran, juntament amb els quatre restaurants participants a la mostra gastronòmica, per aquests quatre emplaçaments.  L’aforament a les sessions de tast estarà limitat a 80 persones i per accedir-hi els visitants hauran de comprar una entrada de 35 euros. Amb ella s’inclourà el tast de sis caves, un aperitiu de xarcuteria selecta, quatre degustacions de restauració i una degustació de bombons de xocolata. A més, i per col·laborar a dinamitzar el sector cultural local, totes les sessions estaran amenitzades amb l’actuació musical d’un grup de la vila.

El que es projecta són, de fet, quatre fires de vins i caves adaptades i amb un aforament limitat. D’aquesta manera, en tots els espais hi haurà sis cellers diferents amb els diversos caves que portin a degustar, així com una zona de gastronomia amb divererses propostes, una altra de xarcuteria i una de postres. Els participants, que podran estar asseguts en taules de com a màxim 10 persones, podran aixecar-se a degustar fins a 10 caves, quatre platets, un aperitiu d’embotits i l’assortit de bombons. A més, tots els expositors posaran a la venda els seus caves i productes perquè qui ho vulgui els pugui adquirir directament.

Un Cavatast “més professionalitzat”

Les sessions de tast en tots quatre espais seran divendres de vuit a dotze de la nit; dissabte de dotze a quatre de la tarda i de vuit a dotze de la nit i, finalment, diumenge de dotze a quatre de la tarda. Com que en cadascuna d’elles hi podran accedir un màxim de 80 persones, enguany podran prendre part del Cavatast un màxim de 1.280 persones, una xifra molt allunyada dels 30.000 que habitualment hi participaven cada any. Malgrat això, l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribes, destacava l’aposta ferma de l’Ajuntament per continuar donant suport als esdeveniments de rellevància al calendari local: “La covid-19 no pot aturar-ho tot, si vam adaptar les festes de Barris i les Fires i Festes, ara ho hem de fer amb el Cavatast”. Ribes subratllava que aquest nou format “més professionalitzat” permetrà al visitant mantenir un contacte més directe amb l’elaborador i apuntava la possibilitat que en els pròxims anys convisquin els dos formats: “El Coronavirus ens ha fet veure el món d’una altra manera, i potser de cara a properes edicions podrem continuar explotant el vessant més professional d’enguany i conjugar-la amb la mostra de caves i gastronomia popular que hem tingut fins ara”.

El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Ton Amat, insistia en el fet que totes les sessions de tast tindran garantides les mesures sanitàries pertinents i, igual que l’alcalde, posava l’accent en la importància de recolzar el sector del cava, la gastronomia i la cultura local, molt afectats tots tres per la crisi derivada per la pandèmia. Malgrat això, Amat feia notar que si arribat el dia la situació sanitària empitjora i les autoritats així ho aconsellen, anul·laran tots els tastos: “Pensem que ara mateix el Cavatast és l’única fira de vi i cava que es farà al país. Esperem que tot surti bé i que, en la mesura del possible, pugui servir d’exemple per altres fires de vins i caves del país”, manifestava el regidor.

Les entrades per als tastos ja es poden adquirir a través de la plataforma Instanticket.es o bé a la web del Cavatast.

 

FER UN COMENTARI