El CFGS de l’Escola d’Enoturisme sumarà 198 hores d’especialització enoturística

0
483

Aquest dilluns la directora de l’Institut de Formació Professional Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia, acompanyada de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, han presentat novetats relacionades amb el Cicle Formatiu de Grau Superior de Guia, Informació i Assistència Turística, curs que es duu a terme a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca, seu del centre educatiu.

Garcia explicava que la seva escola aposta cada vegada més per la formació pràctica, i per això ara el cicle formatiu, que disposa de 25 places, incorporarà 198 hores addicionals centrades en especialització enoturística. “Ara els alumnes podran aprofundir en coneixements de tast, de productes de quilòmetre 0 i en les característiques que fan singular el nostre territori” apuntava Garcia. La directora ha assegurat que el centre busca la proximitat total amb el sector i per això en la modalitat dual del curs els alumnes realitzen 1.000 hores de pràctiques remunerades en empreses relacionades amb l’enoturisme, i els docents que duen a terme les classes compten amb una dilatada experiència professional en el món de la viticultura i l’enoturisme.

Garcia afegia que l’enoturisme és una especialitat en auge: “d’aquí a tres o quatre anys serà un sector molt rellevant, perquè no només implica els cellers, sinó que vincula aquesta part amb el patrimoni i la cultura de cada zona, així com la restauració i hostaleria diversa. És una gran oportunitat perquè interessa a públics molt diferents i és un tipus de turisme que ens permet gaudir de la natura i d’activitats a l’aire lliure amb total llibertat i segons les preferències de casadcú”.

La directora ha recordat que els continguts que s’imparteixen a l’escola es decideixen en funció dels interessos de l’alumnat però també de les empreses del sector, i en aquesta línia ha presentat una nova proposta educativa de cara al curs 2021-2022: el cicle formatiu inclourà tot un seguit de criteris i estratègies que serviran als alumnes perquè aprenguin a comunicar de manera professional els serveis, productes i filosofia de les empreses.

Finalment, la regidora d’Educació ha afegit que la incorporació d’aquestes 198 hores especialitzades és “un pas més en l’aposta del Penedès per l’enoturisme, que ja vam impulsar amb la creació d’una carta de paisatge i la primera ruta vitivinícola del país”. Montserrat assegurava que les noves propostes de l’institut s’adapten “a la línia de treball de l’Ajuntament, perquè també treballem la cultura del vi, el patrimoni i la sostenibilitat”.

Els dies 17 d’abril i 15 de maig el centre durà a terme dues jornades de portes obertes presencials, per a les quals cal inscriure’s a través de la pàgina web escolaenoturisme.vilafranca.cat.

FER UN COMENTARI