El 2 de juliol de l’any 2002, a Gelida es posava en marxa un projecte gastronòmic que més tard s’acabaria instal·lant a Vilafranca del Penedès. Es tracta d’El Cigró d’Or, un restaurant de “cuina catalana posada al dia” i que ara celebra el seu vintè aniversari.

Coincidint amb aquesta efemèride, el pròxim 2 de juliol el restaurant ha organitzat diverses activitats gastronòmiques, amenitzades amb tastos de vins i propostes musicals. Així, la Plaça de l’Oli acollirà, a la una del migdia, un vermut i un concert de rumba catalana a càrrec de la companyia catalana Set de Rumba. A quarts de vuit del vespre serà el torn del músic vilafranquí Carles Sanahuja i, en paral·lel, El Cigró d’Or servirà diversos “plats de festa” per al públic assistent. El menú inclourà els plats més coneguts del restaurant, com ara els canelons cruixents, i tindrà un cost de 40 euros, aproximadament. A les onze de la nit, el grup penedesenc Enric Alegre & Perdiu Grouse Brass Band, s’encarregarà de posar la cirereta al vintè aniversari del restaurant. “La jornada coincidirà amb el Vijazz, de manera que les actuacions musicals es complementaran amb el festival i, alhora, ens podrem beneficiar de l’afluència de visitants que hi passaran”, ha explicat el xef d’El Cigró d’Or, Oriol Llavina.

Segons ha explicat Llavina, els actes del vintè aniversari s’allargaran, previsiblement, fins al juliol de l’any 2023. No serà, però, fins al setembre, quan es donarà a conèixer la programació completa. El 29 de juny el restaurant també ha organitzat una jornada gastronòmica al Vinseum.

El xef d’El Cigró d’Or, Oriol Llavina, presenta la Festa del 20è aniversari del restaurant. // LA FURA

Nous projectes

El xef del Cigró d’Or ha avançat que, a partir d’ara, l’objectiu és “posar en marxa projectes satèl·lits al voltant de la casa mare, que és el restaurant”. En aquest sentit, potenciaran el seu projecte de foodtrucks i el servei a domicili, que es va posar en marxa durant la pandèmia i que ara vol ser “més saludable”. Llavina també ha explicat que un dels reptes del restaurant serà consolidar El Cigró Bar a la terrassa del restaurant, una proposta gastronòmica més “informal”. Finalment, a partir del setembre, el Cigró d’Or oferirà menús “d’alta qualitat dissenyats per alguns valents”, a través dels quals el xef vol explicar “el moment que viu el restaurant”. “Volem fer créixer el nivell de la nostra cuina, però sense perdre l’essència que ens ha portat fins aquí”, afegeix.

FER UN COMENTARI