El CIT i l’AMBP reclamen a l’Ajuntament del Vendrell que “la cultura és segura”

0
486
CIT

El Centre d’Iniciatives i Turisme (CIT) i l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) han transmès avui mitjançant un comunicat conjunt el seu desacord arran de la cancel·lació dels concerts que hi havia previstos durant l’edició del Fora estocs del passat dissabte 29 al Vendrell.

El Fora estocs, jornada durant la qual els comerços obren fins més tard i acaben de liquidar els productes de les rebaixes abans d’iniciar la nova temporada, s’havia de dur a terme el passat dissabte 29 amb l’acompanyament de les actuacions de quatre grups del territori. El 24 d’agost, però, la Generalitat va prohibir les reunions de més de 10 persones i va implantar noves mesures de seguretat per contenir la crisi de la covid-19.

El fora estocs es va mantenir però es va replantejar per tal que durés dos dies i es dugués a terme dins de les mateixes botigues i no al carrer.

La prohibició va suposar nombroses cancel·lacions de concerts i actes culturals, com va ser el cas de la música en directe que havia d’acompanyar el Fora estocs. Davant aquesta suspensió, el CIT i l’AMBP han manifestat el seu “profund malestar i disconformitat” i recorden que “es poden fer activitats culturals si es segueixen les indicacions dels plans de PROCICAT”. En aquesta línia, les dues organitzacions han afirmat que “la cultura és l’ase de tots els cops quan s’han de prendre mesures per combatre mesures irresponsables” i asseguren que “no hi ha hagut brots a concerts ni actes culturals perquè la cultura és segura”. Finalment, els dos col·lectius apunten que “és responsabilitat de tots no caure en alarmismes injustificats que acabin provocant pànic i cancel·lacions dels pocs concerts que encara s’estaven fent”.

 

FER UN COMENTARI