ACN.- La reunió d’aquest dimarts entre treballadors i responsables de la planta de Saint-Gobain Glass de l’Arboç ha acabat sense que les posicions s’hagin acostat. El president del comitè d’empresa, José Alberto García, ha lamentat que l’empresa encara no els hagi donat raons coherents que justifiquin el tancament. “Han fet un informe pericial sobre perquè tanquen, però només ens han deixat veure un resum. Diuen que les causes no són econòmiques però pel que em vist de l’informe, tot indica que és per motius econòmics”, ha explicat. La companyia va anunciar la clausura de la divisió Saint-Gobain Glass aquest cap de setmana, que deixaria sense feina 122 treballadors directes i uns 100 més d’indirectes.

La trobada d’aquest dimarts ha estat tensa i des dels sindicats s’han plantejat abandonar-la quan la companyia no ha volgut facilitar l’informe pericial, tal com ha concretat García. “És una vergonya. Queda més d’un mes de negociació i no ens donen l’informe”, ha emfatitzat el president del comitè. “Volen jugar a despistar. Venen amb molta mala intenció. Acomiaden a 250 persones i no sabem perquè”, ha afegit. En la reunió hi han estat presents representants dels treballadors, així com el director industrial, el cap i el director de recursos humans, advocats de la companyia i membres de l’empresa de peritatge.

Amb tot, García té clar que si es tanca la divisió de Saint-Gobain Glass, la mesura també afectarà la de Sekurit, també a l’Arboç, ja que la faria menys competitiva pels costos de transport del producte des de fàbriques que són a l’estranger fins al Penedès. De fet, el president del comitè d’empresa sospita que tot el que no es produeixi a Catalunya s’acabarà fent des de fàbriques d’Alemanya, França, Polònia i Egipte, que l’empresa vol “saturar”.

Els empleats començaran diumenge una vaga indefinida i durant tota aquesta setmana faran diferents mobilitzacions. Aquest dimecres hi ha prevista una reunió de mediació de vaga a la seu del departament de Treball de Tarragona, així com una marxa lenta de vehicles per l’Arboç i, a la tarda, una concentració davant el Consell Comarcal del Baix Penedès, al Vendrell.

Per divendres hi ha previstes assemblees informatives a la plantilla i una nova marxa lenta de vehicles. Finalment, de cara a dissabte, faran un esmorzar davant la porta de l’empresa.

En un comunicat, CCOO ha exigit a la multinacional que reconsideri el tancament. “CCOO entén que l’actual situació del forn i de les feines de manteniment realitzades durant els mesos de confinament garanteixen l’activitat fins el 2022 i que la productivitat i rendibilitat de la planta -10,5 MEUR el 2019- justifiquen les inversions necessàries per donar continuïtat a l’activitat.

FER UN COMENTARI