El Consell per la República, un instrument útil?

0
102

Doncs depèn, depèn de si va millorant. Ara s’ha constituït l’Assemblea de Representants. Caldrà veure si es podrà continuar i ampliar el procés d’integració iniciat. Essencialment amb la participació de les bases municipalistes d’ERC i els sectors més formats i amb bagatge de la CUP.

També caldrà endegar seriosament la constitució de reals consells territorials locals on no hi hagi capelletes ni controls dels alcaldes i regidors, això és, constituït per ciutadans conscients i lliures.

Tanmateix, és de necessitat urgent desburocratitzar i fer fàcil l’ús de les tecnologies als inscrits, eliminant absurds obstacles com contrasenyes i recontrasenyes que no funcionen. Això ha provocat manca de participació democràtica i una gran abstenció d’un 75%. Sembla que la ultraseguretat talla d’arrel l’activisme.

Finalment, és obvi que necessita un gran salt qualitatiu per ser l’eina que Catalunya necessita a Europa i al món: generant complicitats que ens portin els reconeixements i les aliances que, si som conseqüents, ens mereixerem.

Si es treballa en aquesta línia, Consell per la República, sí. O bé dit d’una altra manera, i el Consell per la República, per què no?

Raimon Gusi Amigó

Vilafranca del Penedès

FER UN COMENTARI