El Dansòmetre torna a trepitjar el carrer

0
233
Presentació del Dansòmetre 2022. // LA FURA

El Festival Dansòmetre de Vilafranca recupera la normalitat i tornarà a trepitjar els carrers aquest 2022. Ho ha dit el regidor de Cultura a l’Ajuntament, Ricard Rafecas, en l’acte de presentació de la cinquena edició del festival, que se celebra al voltant del dia internacional de la Dansa.

Del 23 d’abril a l’1 de maig, el Dansòmetre acollirà actuacions al carrer, però també els espectacles de dues companyies de dansa locals: La Taimada, una companyia que compta amb una projecció i ideari consolidats, i Moviment Sísmic, una companyia jove que està en procés creatiu i que enguany estrenarà el seu primer treball professional.

Aquest any, el festival recupera la trobada amb les escoles de dansa de Vilafranca i l’Alt Penedès, que tornaran a sortir al carrer després de l’aturada forçada durant les últimes dues edicions a causa de la pandèmia. En aquest sentit, un total de cinc escoles i més des 400 ballarins i ballarines pujaran es trobaran al Parc del Tívoli el pròxim dissabte 30 d’abril a les cinc de la tarda per mostrar al públic el treball que venen fent durant tot l’any. En paral·lel, la plaça de la Constitució també recupera la tradicional trobada de country de l’escola Gatzara Olèrdola.

Laura Olivella és la coreògrafa convidada

La coreògrafa convidada del Dansòmetre 2022 serà la vilafranquina Laura Olivella, directora de l’espectacle familiar L’Ombra d’en Peter Pan, estrenat al Teatre Condal de Barcelona, que ha fet temporada posteriorment al Teatre Borras i que l’1 de maig arriba a Cal Bolet dins de la programació professional. Segons Olivella, des de la posada en marxa del festival, Vilafranca ha aconseguit “fer un pas endavant i donar oportunitats que abans no hi havia” als nous ballarins que volen fer-se un forat al món de la dansa. “Amb el Dansòmetre, les estrenes també succeeixen a Vilafranca”, ha afegit.

Com és habitual, els coreògrafs convidats tornaran a implicar els ballarins no professionals de Vilafranca en les seves creacions. En el cas d’Olivella, els dies 23 i 24 d’abril es durà a terme un workshop per aprendre algunes coreogràfies del seu espectacle, posar-les en escenes i, fins i tot, participar en la representació que farà la companyia al teatre Cal Bolet. Les inscripcions estaran obertes a partir d’aquest dimecres i es poden fer a través del web https://espectacles.vilafranca.cat/

FER UN COMENTARI