El desplegament dels serveis territorials a la vegueria del Penedès

0
228

El 30 de març a la vila de Sant Sadurní d’Anoia va tenir lloc una roda de premsa per part del vicepresident Jordi Puigneró i la consellera de Presidència Laura Vilagrà, en la qual es va fer públic el desplegament dels serveis territorials del govern a la vegueria del Penedès.

Tot i el retard (dos anys) i la incansable demanda de la societat civil penedesenca per donar resposta a la llei i a la voluntat del Penedès, és un dia històric i tots ens n’hem d’alegrar.

No vull entrar en el debat sobre la capitalització d’aquesta fita per part dels partits polítics, no cal. Els penedesencs i les penedesenques sabem que la vegueria del Penedès és fruit de la societat civil, i la implementació de les seus de les delegacions del Govern, també. El retard en la implementació i en el reconeixement de la vegueria demostra que la força i el mèrit és de la gent, del poble.

Per això, voldria fer un recordatori a tota la gent que va passar per la plataforma per la vegueria pròpia, i en especial al Fèlix Simon. També recordar la gent de lluita i compromís penedesencs que malauradament no ens poden acompanyar, i personalment vull tenir un record especial per la Marisa Ibáñez, mítica bibliotecària de Cunit i del Penedès i compromesa des del primer dia en aquesta causa.

Continuarem la lluita perquè encara no hem acabat. La Llei de Vegueries, que ens hauria de donar les eines legals perquè la vegueria del Penedès tingui un govern regional, escollit per tots els penedesencs i les penedesenques, encara no està implementada. Fins que els penedesencs no puguem escollir el nostre govern i els nostres representants i deslliurar-nos de la penalització de la divisió provincial i recobrar la nostra unitat regional, no tindrem assolit el nostre objectiu.

Jaume Casañas

Cunit

FER UN COMENTARI