Aquest diumenge el Festival MusicVeu, organitzat per la Fundació Pinnae al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, celebra el sisè concert de la desena que s’han programat. Hi actuarà la companyia El Nen Infinit amb Granados i l’espurna de la felicitat, un espectacle musical al voltant de la vida del pianista i compositor Enric Granados. És la primera vegada que el MusicVeu programa per al públic familiar, i per això les entrades dels menors de 12 anys seran gratuïtes.

El festival va arrencar el mes d’octubre i s’allargarà fins al juliol. En total s’hauran programat 10 concerts de gèneres molt diversos. “És un festival molt eclèctic que ens permet poder arribar a un públic molt ampli i variat” explica Xavier Freixedas, el responsable de Cultura i Patrimoni de la Fundació, que subratlla el fet que, gràcies a les sinergies creades amb la Xarxa de Músiques de Catalunya, es puguin portar músics de primeríssim nivell internacional per un preu tan assequible “també forma part del nostre objectiu posar la cultura a l’abast de tothom”.

Amb l’espectacle de diumenge el MusicVeu encara la recta final del festival i ho fa amb optimisme, ja que en els cinc concerts anteriors hi ha hagut molt bona resposta de públic i els assistents han estat d’edats molt diferents. “En fer una programació diversa estem aconseguint que al nostre auditori hi vingui gent jove, cosa que fins ara ens era complicat”, diu Freixedas, al mateix temps que confirma que el festival s’està consolidant també a les comarques veïnes, arribant cada mes públic de la resta de la vegueria.

Fins al mes de juliol destaquen propostes el concert de presentació del nou disc de Judit Nedderman, o el de la soprano Mercedes Gancedo que arriba a Vilafranca després de triomfar al Liceu i ser contractada per les millors òperes del món.

El MusicVeu té una vessant solidari, ja que un 10% de la recaptació es destina al programa que la Creu Roja de l’Alt Penedès té per finançar beques menjador per infants de famílies amb pocs recursos.

FER UN COMENTARI