El festival riudebitllenc de titelles Mitjó s’avança a primers de juny

0
1468
Mercè Galí (autora del cartell), Magda Aliana, Laia Monteagudo i Dani Sáez, a la presentació del 8è Mitjó riudebitllenc.

Canvis importants a la Mostra de Teatre de Titelles de Riudebitlles Mitjó, que aquest any arriba a la vuitena edició. Les mitjones, com s’autoanomenen les voluntàries que l’organitzen, han decidit avançar el festival un mes i mig, al primer cap de setmana de juny (dies 1 i 2), en part per provar com funciona, també per no haver de dedicar mig estiu a la seva organització, però sobretot perquè volien tornar a recuperar els matins per al públic infantil, i a ple juliol la calor és massa sufocant.

A la plaça del Paper

El Mitjó 2019 serà, doncs, un “Mitjó de matí, migdia, tarda i nit”, ha dit Laia Monteagudo. Hi haurà un total de 24 activitats concentrades sobretot el dissabte 1 de juny.

El segon canvi important és que la mostra torna al Camp dels Arbres i la plaça del Paper, abandonant el centre històric de Sant Pere de Riudebitlles. Dani Sáez explica que el trasllat permet concentrar els actes en un recinte tancat, molt espaiós, on hi haurà tres escenaris (un dels quals, per a públic juvenil), espais de descans, chill out, food-trucks… és, a dir, s’hi podrà estar tot el dia.

I encara hi haurà una tercera novetat important, que és la instal·lació d’una carpa de circ per als espectacles que tinguin unes necessitats tècniques especials.

La disciplina alternativa a les titelles que es potenciarà enguany és el cinema, amb projeccions continuades per a infants, joves i adults. Quant a titelles, hi haurà sis espectacles en total. Entre els espectacles, les mitjones destaquen el de dansa Mulïer (que va guanyar diversos premis Max 2017), les marionetes nòmades per a adults Gri-gri (amb el vilafranquí Bruno Valls, entre altres) i les titelles infantils Kumulunimbu. De tots els espectacles, tan sols quatre no seran de franc (tindran un preu simbòlic de dos o tres euros) i es podrà fer reserva del tiquet mitjançant el web www.mitjoriudebitlles.net. La persona que vulgui ser voluntària del Mitjó, també ho pot demanar via internet.

FER UN COMENTARI