El final d’EcoBP, una oportunitat per municipalitzar el servei de la brossa

0
197

L’empresa de capital mixt ECOBP porta des de 2010 fent la recollida de brosses a la comarca i neix del compromís dels ajuntaments de la comarca de crear una estructura comuna per a la recollida de residus que, suposadament, hauria de ser menys costosa i més útil per als interessos de la ciutadania del Baix Penedès. La idea centralitzada de recollir els residus ens hauria d’haver servit per millorar les capacitats de recollida i implementar mesures que augmentessin de forma exponencial el volum de residus reciclats, que ens apropessin a les demandes que imposa la Unió Europea i que lamentablement no hem complert.

Això no obstant, al Vendrell ens trobem amb un desastre de servei, mal dimensionat i mal executat pels governs locals, a excepció dels períodes en els quals primer Eva Mata i ara Núria Rovira han estat al capdavant de la regidoria. Val a dir que cap de les dues va signar el contracte de recollida de residus que ens lliga a ECOBP i estic convençut que, en cas d’haver-se fet, altra cosa hauria estat, si més no en el període d’Eva Mata.

Per mi, no s’hauria d’externalitzar el nou servei de recollida de brosses a la comarca, perquè crec que els ajuntaments haurien de començar a recuperar serveis per fer-los més efectius i menys costosos. Les empreses privades l’únic que volen és guanyar diners. Si fem una empresa pública de recollida de brosses comarcal, tenim la possibilitat de generar ocupació.

Malgrat tot, és possible que el Consell Comarcal del Baix Penedès pensi que és millor externalitzar el servei. Llavors, fem valdre l’oportunitat que tenim al Vendrell de tirar endavant una proposta de recollida i neteja viàries municipalitzada, que ens permeti controlar i gestionar de forma adequada aquest servei.

Antonio Garcia Leal

President de la Federació Xarxa Vendrellenca

FER UN COMENTARI