El foc, gran protagonista de la festa major de Canyelles 2019

0
554

El foc serà un dels grans protagonistes de la festa major en honor de Santa Magdalena, que se celebrarà del 19 al 21 de juliol, però que ja tindrà un petit avançament aquest dissabte. El foc serà present a tot arreu. Ja el cartell és una obra d’art de l’artista Lluís Amaré, en què hi apareixen el drac, els diables i el castell de focs. Al programa, a banda de reproduir el cartell en portada, té una contraportada amb protagonisme de les forques, i dibuixos interiors en blanc i negre sempre al·lusius als elements pirotècnics.

Aquest dissabte, les guspires s’escamparan pel poble amb el correfoc de festa major, amb la participació de set colles: les locals Diables Canyafocs, Dracs de Canyelles i Macabres de Canyelles, i com a convidades Forces Diabòliques de Sanaüja, Bestialots Espurnats de la Sagrada Família, Calderots de Santa Fe i Diables de Gelida. Per FM, els Canyafocs estrenaran maces. Ja el divendres 19 hi haurà el castell de focs d’artifici, a càrrec de la canyellenca Pirotècnica Igual. I encara de cara a 2020, s’ha anunciat que el cinquè monument que s’inaugurarà per festa major de les associacions folklòriques locals serà dedicat als Macabres, a la rotonda on ja hi ha l’escultura dedicada als Diables.

Enguany, el quart monument es dedicarà als Nans, a la plaça de l’Hidalgo, i és obra de l’artista de Cubelles Virgilio Serna. Els Nans seran precisament els encarregats de fer l’ofrena a la patrona, després de la cercavila de Pujada, el dia 20 a la tarda. Això passarà després del pregó, que pronunciarà el nommenat escudellaire d’honor de la Fira de Santa Llúcia 2018, el canyellenc Llibert Rovira. Tot seguit es lliurarà la Medalla de la Vila a l’artista Joaquim Budesca.

Altres actes destacats de la festa major són la trobada bastonera infantil d’aquest dissabte (amb les dues colles de Canyelles i les de Ribes, Olèrdola, Sant Quintí i Llorenç); els quatre vespres de concerts/balls; el tobogan gegant d’aigua (dia 20); i la Nit Jove. Els actes esportius i les sardanes es traslladen a la tardor, fent-los coincidir amb la inauguració del pavelló.

FER UN COMENTARI