El futur comença avui i no demà

0
59

El 21 de març, el veïnat dels Hostalets de Pierola celebrarem una consulta popular sobre l’ampliació de l’abocador de Can Mata. Aquest és un fet insòlit al nostre municipi, ja que la consulta permetrà als hostaletencs i a les hostaletenques decidir si volem que l’Ajuntament aprovi o no la modificació de les Normes Subsidiàries de Plantejament que ha de permetre ampliar l’abocador.

L’Ajuntament dels Hostalets té la particularitat financera que el 55% dels ingressos municipals provenen de l’activitat econòmica de l’abocador i l’Ecoparc-4. Aquest fet ha provocat una dependència econòmica colossal al voltant d’aquestes dues infraestructures. Per això cal ser crític, ja que si en el passat s’hagués dirigit part dels ingressos d’aquestes instal·lacions a construir altres fonts d’ingressos, ara mateix no tindríem aquest problema. Però com bé va dir un polític britànic, “si comencem una baralla entre el passat i el present, ens adonarem que haurem perdut el nostre futur”.

Per aquest motiu, l’objectiu del Jovent Republicà dels Hostalets de Pierola és mirar amb perspectiva de futur. Però abans de fer-ho, cal ressaltar que gairebé mai els i les joves de 16 i 17 anys tenim l’oportunitat de decidir el projecte que volem per al nostre poble. Per això, és important que recordem que el futur comença avui i no demà.

Aquest diumenge 21 de març ens toca decidir quin futur volem. Un futur en què predominen la sostenibilitat, la salut i el medi ambient? O al contrari? Volem que els Hostalets de Pierola sigui eternament recordat com el poble que té un abocador? O volem que ens recordin per la nostra gent, pels nostres carrers i places i pel nostre exorbitant patrimoni municipal? Tots aquests interrogants seran aclarits amb el teu vot. Tu decideixes en quin poble vols viure!

Gerard Plazas i Martínez, militant del Jovent Republicà

Els Hostalets de Pierola

FER UN COMENTARI