El govern local del PDeCAT-ERC va presentar la setmana passada va seva proposta de pressupost municipal per al 2019, amb la intenció de portar-la al ple i amb l’esperança que l’oposició, que és majoritària al plenari, en permeti l’aprovació. Una tasca especialment difícil en any electoral. La data prevista de debat públic i votació del pressupost és dilluns que ve.

L’alcaldessa Neus Lloveras creu que “és més important que mai, que s’aprovi, perquè estem a finals de legislatura, hi haurà uns mesos d’impàs entre un govern i un altre” i aprovar-lo “garantiria que tot continua amb absoluta normalitat a la ciutat”.

El govern en destaca les partides destinades a l’adquisició d’habitatges per usos socials, el suport al lloguer jove i l’increment de suport als pisos tutelats per a gent gran, que sumen en conjunt prop de 400.000 euros.

La regidora d’Hisenda, Olga Arnau, ha explicat que “és un pressupost en la línia de continuar apostant pel que ja vam fer el 30 de juliol, volem seguir ajudant els infants, els joves, la gent gran i les famílies vulnerables”.

En suport a les persones amb dificultats també hi ha un increment de 100.000 euros en la realització de cursos de formació ocupacional adreçats a col·lectius en situació de vulnerabilitat o precarietat laboral.

En el projecte per aquest 2019 també es reforcen les accions de dinamització de l’activitat econòmica, amb una partida per condicionar un aparcament a la ronda ibèrica amb capacitat per 127 cotxes i 45 motos, que donarà servei a la zona comercial del centre de la ciutat. Una altra novetat és la creació de punts de connexió per la càrrega elèctrica de vehicles.

El pressupost plantejat per l’equip de govern també preveu destinar 410.000 euros a millorar la seguretat dels carrers i places, iniciant la renovació de tot l’enllumenat de la ciutat, així com la contractació de cinc nous agents de Policia Local i l’adquisició de nous vehicles. També es preveuen quasi 700.000 euros per intensificar el manteniment de la via pública.

El total del pressupost municipal per aquest exercici 2019 és de prop 83,5 milions d’euros, el 5,68% dels quals, a inversions.

FER UN COMENTARI