El Govern recolza el projecte del futur Agroparc que impulsa Ametller Origen

0
285
El president Aragonès visitant els terrenys del futur Agroparc. // LA FURA

Aquests dies, el president Pere Aragonès i la consellera Teresa Jordà han visitat els terrenys de Gelida que ocuparà l’Agroparc del Grup Ametller Origen

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera Teresa Jordà han visitat aquests dies els terrenys de Gelida que ocuparà l’Agroparc del Grup Ametller Origen. Les visites d’Aragonès i Jordà arriben en un moment en què l’Agroparc es troba en plena fase de tramitació administrativa, després d’obtenir el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat.

Aragonès va mantenir una trobada tècnica amb els responsables d’Ametller Origen a la masia Can Mata d’Abelló, amb l’objectiu de conèixer de primera mà els aspectes principals d’aquest projecte. Joan Batlle, un dels arquitectes responsables del projecte, explicava que l’Agroparc “no té res a veure amb el projecte original del 2016. Es tracta d’una gran àrea de producció circular amb un curós respecte pel territori i el medi ambient perquè som plenament conscients que el Penedès és una àrea delicada”. Batlle va recordar que la compra per part del Grup Ametller Origen del polígon de Can Juncoses de Gelida, en desús des de fa més de 15 anys, és un dels trets distintius d’aquesta reformulació: “incorporem zona urbana que ens permet garantir la circularitat de l’actuació. Per un costat, tenim els terrenys agrícoles i, per altra banda, els urbans que faran possible la producció industrial”. Durant la visita del president, membres de la plataforma Stop Agroparc van protestar contra el projecte, que consideren que “afecta la biodiversitat i el paisatge i contempla la industrialització de sòl agrícola i natural”. Des d’Ametller Origen, però, asseguren que no afecta terrenys rústics.

Per la seva banda, la visita de Jordà ha destacat per les seves declaracions positives: la consellera considera que amb l’Agroparc “parlem de circularitat, sostenibilitat i del sector agroalimentari, que és essencial a casa nostra” i assegurava que des del Govern “acompanyarem el Grup Ametller i els ajudarem en el que puguem”.

L’Agroparc ocuparà 258 hectàrees de terreny i suposarà una inversió de 180 milions d’euros.

FER UN COMENTARI