El govern vilanoví demana al vicepresident Aragonès una rebaixa del peatge del Garraf

0
254
Un moment de la reunió amb Aragonès. // FOTO: XAVIER TOSCANO-ACN

El govern tripartit de Vilanova i la Geltrú, format per Esquerra Republicana, Junts per Vilanova i Capgirem Vilanova-CUP, va demanar ahir al vespreal govern de la Generalitat que es redueixi el preu del peatge del Garraf, un dels més cars de Catalunya; segons informa l’ACN.

La petició es va fer aprofitant la reunió que el govern municipal va mantenir amb el vicepresident del govern català, Pere Aragonès. L’alcaldessa de Vilanova, Olga Arnau, declarava que considera un “maltractament” tenir un peatge tan car i l’equip de govern va exposar al vicepresident que caldria “un tracte equitatiu i igual a tot Catalunya”.

En matèria de mobilitat, el govern tripartit també va demanar que el govern de la Generalitat pressioni Adif pel manteniment de les línies de Rodalies i es revisi la tarifació per zones en el transport públic.

Paral·lelament, el govern i regidors també van fer palès el fet que a la ciutat “hi ha una manca d’efectius i la Policia Local ha d’assumir serveis que són competència dels Mossos”, demanant que els Mossos d’Esquadra facin tasques de vigilància durant 24 hores a les portes dels jutjats. En referència als equipaments, el govern tripartit va insistir a la Generalitat que es posés en marxa la construcció del nou hospital que ha de gestionar el nou Consorci Sanitari del Garraf i l’Alt Penedès i que s’ha d’ubicar a Vilanova i la Geltrú.
Protestes de la ciutadania
Una trentena de persones va improvisar una protesta en contra de l’anomenada Llei Aragonès, concentrant-se a la porta de l’ajuntament. Els regidors de la CUP, que formen part del govern vilanoví, van aprofitar la reunió per lliurar a Aragonès el manifest que es va llegir a la concentració i que demana una “revisió de la llei” ja que la consideren “una eina per privatitzar els serveis socials”.

FER UN COMENTARI