El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès s’oposa al tancament de restaurants

0
1338
Foto: Enoturisme Penedès

Després de la reunió mantinguda dimecres al Palau de la Generalitat, el Gremi d’Hostaleria i Turime de l’Alt Penedpes i la FIHRT s’oposen fermament al tancament d’activitat proposat en bars i restaurants, donat que es produiran pèrdues econòmiques irreparables pel sector. Denuncia que el Govern actua sense escoltar el sector, amb polítiques de fets consumats que se’hs van presentar sense possibilitat de modificació, i reclamen que les mesures compensatòries anunciades pel Govern s’implementin de manera urgent, com es fa en altres països: ajuts directes i no línies de finançament ICO o ICF que encara els endeutarien més.

Quant a la tramitació dels ERTO impeditius, que són els que el sector haurà de demanar, demanen al Govern de la Generalitat que implementi les mesures necessàries per tal que els treballadors cobrin les seves prestacions des del primer dia.

Les organitzacions empresarials creuen que es pot garantir la continuïtat econòmica amb les màximes mesures de prevenció i seguretat per a la salut de les persones, i que ls focus de contagis no s’estan produint principalment en l’àmbit laboral o empresarial, sinó en l’activitat social.

FER UN COMENTARI