El grup Freixenet fa un ERTO als 1.050 treballadors de l’empresa

0
569

El grup Freixenet ha presentat l’11 de juny un ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) que afecta els 1.050 treballadors de la companyia cavista, tot i que amb afectacions diferents que van del 20 al 40% de la jornada. Segons l’empresa, la mesura s’ha acordat per causes tècniques, organitzatives i de producció “directament relacionades amb la covid-19”.

L’expedient va entrar en vigor dilluns 8 de juny, i s’allargarà fins al 31 de desembre, si bé “no es descarta suspendre’l abans que acabi l’any, en funció de l’evolució de la situació econòmica”. L’ERTO suposa una reducció de la jornada laboral de tots els treballadors de les cinc empreses del grup: Caves Freixenet, Segura Viudas, Castellblanc, UCSA i Comercial Grup Freixenet.

En el cas dels treballadors de Freixenet, l’ERTO és d’un 20% de la jornada laboral, a Castellblanch i Segura Viudas és d’un 30%, mentre que a UCSA l’afectació és d’un 40% en la línia del vi i un 20% a la d’escumosos. L’empresa complementarà els sous entre un 2,5 i un 9% i mantindrà les vacances i pagues extraordinàries de tots els treballadors.

FER UN COMENTARI